Пазарите са залети от череши, но черешите, които използвах за тези мъфини са специални – донесох си ги от празника на черешата в Кюстендил.
Много мразя да определям нещо като „най“, но черешите, които най-много ми харесаха тази година определено са кюстендилските.
Мъфини с кюстендилски череши Recipe

От 06/27/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 6 мъфина
- Подготовка: 15 минути
- Приготвяне : 20 минути
- Готово след: 35 минути
Пазарите са залети от череши, но черешите, които използвах за тези мъфини …
Необходими продукти
- 1 пакетче масло 125 грама, на стайна температура
- 125 грама захар
- 2 средно големи яйца
- 125 грама брашно
- 1 ч.л. махлеб
- 5 грама бакпулвер
- 10-12 череши
Приготвяне
- Черешите се обезкостяват и нарязват на парчета.
- Брашното се пресява предварително, заедно с бакпулвера. Добавя се и махлеба към него.
- Маслото със стайна температура се разбива с помощта на миксер като постепенно се добавя захарта.
- Яйцата се добавят едно по едно, без да престава разбиването с миксера.
- Постепенно се добавя по малко от брашното с бакпулвера към сместа докато свърши.
- Накрая се прибавят парченцата череши и с помощта на лъжица или шпатула се обърква сместа.
- Сместа се разпределя равномерно в 6 хартиени формички за мъфини.
- Пече се на 180 градуса около 20 минути, докато мъфините станат златисти.
- Оставяме мъфините да изстинат върху метална решетка.
- Декорираме с пресни череши или пудра захар и поднасяме.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!