mafini_s_kjustendilski_chereshi

Пазарите са залети от череши, но черешите, които използвах за тези мъфини са специални – донесох си ги от празника на черешата в Кюстендил.

Много мразя да определям нещо като „най“, но черешите, които най-много ми харесаха тази година определено са кюстендилските.

Мъфини с кюстендилски череши Recipe

mafini_s_kjustendilski_chereshi

От sheytanova Публикувано на : 06/27/2012

  • Брой / порции: 6 мъфина
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 20 минути
  • Готово след: 35 минути

Пазарите са залети от череши, но черешите, които използвах за тези мъфини …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Черешите се обезкостяват и нарязват на парчета.
  2. Брашното се пресява предварително, заедно с бакпулвера. Добавя се и махлеба към него.
  3. Маслото със стайна температура се разбива с помощта на миксер като постепенно се добавя захарта.
  4. Яйцата се добавят едно по едно, без да престава разбиването с миксера.
  5. Постепенно се добавя по малко от брашното с бакпулвера към сместа докато свърши.
  6. Накрая се прибавят парченцата череши и с помощта на лъжица или шпатула се обърква сместа.
  7. Сместа се разпределя равномерно в 6 хартиени формички за мъфини.
  8. Пече се на 180 градуса около 20 минути, докато мъфините станат златисти.
  9. Оставяме мъфините да изстинат върху метална решетка.
  10. Декорираме с пресни череши или пудра захар и поднасяме.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *