Мъфините са ябълки и моркови са особено подходящи както за закуска, така и за акомпаниент към следобедна чаша чай или кафе. Можете да приготвите мъфини и да ги занесете в офиса – всички ще бъдат особено щастливи!  Още повече, когато не очакват!

Мъфините са особено ароматни, заради мановия мед, канелата и индийското орехче. Сладостта идва какво от меда, така и от стафидите, ябълките, морковите и от кафявата захар. Рецептата за мъфини е сравнително бърза за приготвяне. Заслужава си да я опитате!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Шоколадови мъфини с конфитюр от кестени

Мъфини с кюстендилски череши

Мъфини с черни боровинкиPin It

Мъфини с ябълки, моркови и стафиди

mafini_s_yabalki_morkovi_i_stafidi

От sheytanova

Публикувано на : 12/02/2013

  • Брой / порции: за 12 мъфина

Мъфините са ябълки и моркови са особено подходящи както за закуска, така …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Двата вида брашно се пресяват заедно с бакпулвера. В купата със сухите продукти се прибавят стафидите и подправките.
  2. Яйцата се разбиват заедно с захарта. Прибавя се млякото, меда, зехтина и се разбърква се добре.
  3. Ябълките и морковете се настъргват и се прибавят към сместа с яйцата. Сухите и „мокрите съставки бързо се смесват с ябълките и морковите и с шпатула се разбъркват.
  4. Сместа се разпределя в хартиени формички за мъфини, които се напълва 2/3 от формичката.
  5. Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути. Проверяват се с клечка за зъби.
  6. Оставете мъфините да изстинат върху решетка.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress