Рецептата за поркета е класическа италианска, приготвя се традиционно от свинско мазничко месо.

Виждала съм да сервират поркета със спаначено суфле, с броколи, но също и на сандвич. Аз в случая я сервирах с карамелизиран лук и зелена салата.

В интерес на истината разполагах със свинско месо в къщи, двоумях се как да го приготвя и макар, че беше без кожата, реших да направя покета. Малко побългарена поркета. Но съветвам ви, ако решите все пак да заложите на класическата рецепта за поркета, заложете на свинско с кожа.

Харесайте страницата ни в във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Магданозена поркета с орехи

Porketa

От sheytanova

Публикувано на : 04/17/2012

  • Брой / порции: 3-4 порции
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 60 минути
  • Готово след: 1 час 10 минути

Рецептата за поркета е класическа италианска, приготвя се традиционно от …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Месото се разрязва така, че да се образува лист с дебелина около 1 см.
  2. Месото се посолява и се поръсва с прясно смлян шаран пипер.
  3. Едната страна на „листа“ месо се намазва с магданозено песто. Въпреки, че в пестото има малко орехи, допълнително се поръсват още една шепа смлени орехи.
  4. Завива се на руло. Завързва се на всеки 3 см с дебел конец. За целта може да се използва и обикновен бял конец прегънат на 3 ката.
    svinsko_meso_recepta
  5. Поставя се в тава, в която се добавя клонка розмарин и една чаена чаша зеленчуков бульон.
  6. Пече се на 190 градуса около час.
  7. Сервира се разрязана на парчета, с прясна зелена салата или зеленчуци.
    porketa_magdanozena_recepta

WordPress Recipe Plugin by ReciPress