Навярно многократно сте чували и опитвали песто дженовезе или онова същото зелено песто, направено от босилек (и не само).
Песто дженовезе може да бъде приготвено в домашни условия, но аз ще ви предложа алтернатива на босилковото песто – а именно една рецепта за магданозено песто. Можете да го използвате както за паста, така и за овкусяване на различни меса, сьомга на фурна, за салата капрезе, поркета с магданозено песто, различни пролетни предястия… и въобще върху всичко, което е по вкуса ви.
Магданозеното песто можете да съхранявате в малки бурканчета в хладилник със седмици и да използвате когато се пресетите.
Pin ItМагданозено песто Recipe

От 05/09/2012
Публикувано на :Навярно многократно сте чували и опитвали песто дженовезе или онова …
Необходими продукти
- 4 големи връзки пресен магданоз
- 200 мл зехтин
- 80 грама кедрови ядки
- 50 грама орехи
- 15 листа пресен босилек
- 3-4 скилидки чесън
- 50 грама настърган пармезан/грана падано
Приготвяне
- Всички продукти се поставят в кухненски робот и се смилат до получаването на еднородна смес.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!