Malka-knijka-za-Koleda_cover_first2

Обожавам Коледа и цялата еуфория около коледните празници. Колко ли по-скучна щеше да е зимата, ако не приготвяхме коледни сладки, щолен, постни сърмички, вкусни гозби!

Явно и приятелите от издателство Ентусиаст имат същите положителни усещания за иначе студената зима и само преди дни на пазара излезе тяхната „Малка книжка за Коледа“. Едно истинско малко и кокетно бижу – колекция с коледни рецепти!

Malka-knijka-za-Koleda_cover_first

Още повече, че автор на книжката е българката, която умело е пресъздала коледния дух на Германия (тя живее там) – Ирина Катеринска.  Сборникът включва 17 рецепти сред които рецепти за лешникови лунички, джинджифилов сладкиш, меденки, дрезденски щолен, коледен кейк и шоколадови бисквити. Силно съм заинтригувана и от сладките с черен пипер, които предлага кулинарката. Освен рецепти за сладкиши, в книжката можете да намерите и „солени рецепти“ – бобен пастет, постни сърми със стафиди (нещо подобно на моите арменски сърмички), както и кюфтенца от леща.

Снимките в книжката спират дъха! Чак любопитството ми ме накара да потърся кой ги е правил оказа се Димитър, който има същата фамилия като авторката – Катерински. Винаги съм вярвала в екипната работа в кухнята! Явно не само там, ами навсякъде – работи 🙂

Коледа е един от най-вълшебните периоди от годината и с тази книжка ще научите как да приготвяте най-типичните сладки и ястия за празника. Така ще направите и близките си щастливи.

И не забравяйте, че „Малка книжка за Коледа“ може да се окаже най-подходящият подарък за вашите приятели – любителите кулинари!

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *