За да постигните оптимален вкус на месото е добре преди това да го мариновате. Можете да мариновате месото с горчица, мащерка, риган, черен пипер и естрагон. Може просто да го полеете със соев сос и да го оставите в хладилник за няколко часа. Можете да експериментирате с маринатата, но аз сега ще ви представя една рецепта на Силвена. Хареса ми идеята, защото е нестандартна. Тук класическият за българската кухня лук се комбинира успешно с горчивия вкус на еспресото. И за разкош – ароматът на маринатата е подсилен от фъстъците. Плърността на маринатата идва благодарение на фъстъченото масло.

Снимки: С. Малева – личен архивPin It

Марината за пържоли с кафе и фъстъци Recipe

marinata_za_parjoli_s_kafe_i_fastacheno_maslo

От sheytanova

Публикувано на : 10/01/2012

    За да постигните оптимален вкус на месото е добре преди това да го …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Фъстъците се запържват в маслото за около 20 секунди. Добавят се лукът и чесъна и се пържи още 1-2 минути.
    2. После се прибавят кафето, фъстъченото масло, белият оцет, сос Уорчесртър и сол на вкус.
    3. Пържолите се слагат в купа и маринатата се изсипва върху тях. Уверете се, че маринатата е попаднала върху всяко парче месо.
    4. Пържолите е добре да престоят 6-8 часа в хладилник.
    5. Пържолите се пекат върху загрят грил на средно висока температура до желаната степен на изпочане.
    6. Поднасят се с гарнитура по желание.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress