мариновани-пилешки-крилца

Тайната на вкусните пилешки крилца за мен е в мариноването им. По принцип, когато готвя пилешки крилца вземам крилца от пиле Дюк, но този път нямаше и заложих на т.нар. бяло пиле.

Мариновах пилешките крилца няколко часа преди да ги изпека и ги оставих да поемат ароматите и вкусовета на маринатата в хладилник.

Необходими продукти за маринатата: 2 с.л. олио, 2 с.л. соев сос, 2 с.л. кленов сироп, 2 с.л. дижонска горчица (или друга горчица, ако зърната в дижонската не са по вкуса ви), 1/2 ч.л. черен пипер, 2 шипки лют червен пипер, 1 ч.л. сос от нар, сол. Всички съставки на маринатата се смесват и крилцата се мариноват.

мариновани-крилца

Крилцата се редят в намазнена тавичка – в случая аз използвах грил тава.

пилешки-крилца-рецепта

Пилешките крилца се пекат в предварително загрята фурна на 180 с вентилатор около 35 минути. Поднесете топли с любимите ви гарнитури.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вашата-месарница

0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *