След печените картофи с пача мас ви предлагам още една лесно приложима в домашни условия гарнитура, която е подходяща както за предястие, така и за вегетарианци. Ето как се приготвят зеленчуци на фурна със соев сос. За рецептата са ви необходими любимите ви сезонни зеленчуци, които да нарежете и да запечете в намаслена тавичка. В случая аз запекох зелени чушки, лук, патладжани и моркови.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Мариновани зеленчуци на фурна със соев сос

От 05/30/2020
Публикувано на :След печените картофи с пача мас ви предлагам още една лесно приложима в …
Необходими продукти
Приготвяне
- Нарязвам патладжаните на шайби и поръсвам със сол. Оставям така около 40 минути, за да излезе горчивината от патладжаните.
- През това време почиствам и нарязвам останалите зеленчуци на парчета - морковите, лука и зелените чушки.
- Намaслявам оребрена тавичка с олио и нареждам зеленчуците на 1 ред. Слагам в предварително загряна фурна на 180 градуса с вентилатор. След като леко се запекат зеленчуците, ги обръщам с щипка и допичам.
- Запечените зеленчуци отделям в дълбока чиния и нареждам следващите така докато запека всички зеленчуци.
- Запечените зеленчуци поливам със смес от равни количества зехтин, соев сос и пресован чесън. По желание, ако солеността от соевия сос не ви е достатъчна, добавяте още сол.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress