В месарниците, в които продават млечно телешко месо обикновено предлагат и да ви го мариноват с подправки на основата на зехтин. Те могат да бъдат с аромат на барбекю, или с провансалски нотки, средиземноморски и т.нат.

Можете и да си закупите обезкостеното млечно телешко месо, да си го нарежете на жулиени (или да помолите вашия месар да го направи) и да го поръсите с малко зехтин, лют червен пипер, черен пипер, малко бахар, сушени зелени подправки + сол. Разнесете добре подправките със зехтина върху всички жулиенчета.

Наредете ги в тавичка, добавете малко вода, покрийте с фолио и печете около 40 минути в предварително загряна фурна. След това се маха фолиото и се запича допълнително. При необходимост се добавя още малко вода.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgVashata_mesarnica

Можете да поднесете със свежа пролетна, зелена салата.

Вижте още:

Телешки ребърца с маслини

Млечно телешко с грахово пюре