На последния Никулден Деан приготви сьомга с мед на оребрения тиган и аз останах приятно изненадана. Имах леки резерви към котлетите от сьомга – някъде я бях хапвала и явно начинът, по който е била приготвила не ми е допаднал и все я избягвах. Запътвах се към рибния магазин уж за сьомга, а накрая приготвях пъстърва с майонеза и пресни картофи, скумрия с див чесън, оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове или нещо други рибно.
След обаче опитът за сьомга с мед на тиган, мисля по-често рибата с интересен цвят да присъства в рецептите ми.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Сьомга с босилеково песто и сос тартар
Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук
Салата айсберг със сьомга и майонезен сос
Pin It
Медена сьомга с пармезанови аспержи Recipe

От 06/07/2012
Публикувано на :На последния Никулден Деан приготви сьомга с мед на оребрения тиган и аз …
Необходими продукти
- 2 котлета сьомга
- 1/2 връзка аспержи около 20 броя
- 5 с.л. пармезан настърган
- 2 с.л. пчелен мед разтопен
- 1 с.л. дижонска горчица по желание
- 1 с.л. зехтин
- 1/3 ч.л. черен пипер млян
- сол
- 1 кафена чаша зеленчуков бульон
Приготвяне
- Аспержите се почистват добре с помощта на белачка и се нареждат един до друг в тавичка за печене. Посоляват се. Поръсват се с прясно настърган пармезан. На дъното на тавичката се излива зеленчуковият бульон. Пекат се до готовност (около 25 минути) на умерена фурна.
- През това време сьомгата се измива, оставя се да се отцеди, след което се осолява.
- През това време се подготвя сосът, с който ще се намаже рибата. Медът се смесва със зехтина и черния пипер и се бърка до получаване на хомогенна смес. По желание може да се добави 1 с.л. горчица в соса.
- Котлетите сьомга се поставят върху предварително загряния оребрен тиган. Рибата се "запечатва" като се пече по 2 минути от двете страни. След това се намазва със соса и се пече до готовност.
- Сервира се с гарнитура с аспержите с пармезан.
- Аз като един Parmiggiano-lover поръсвам допълнително пармезан върху аспержите след като ги извадя от фурната. Добър апетит!
- Course: Основно ястие
- Skill Level: Beginner
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!