На последния Никулден Деан приготви сьомга с мед на оребрения тиган и аз останах приятно изненадана. Имах леки резерви към котлетите от сьомга – някъде я бях хапвала и явно начинът, по който е била приготвила не ми е допаднал и все я избягвах. Запътвах се към рибния магазин уж за сьомга, а накрая приготвях пъстърва с майонеза и пресни картофи, скумрия с див чесън, оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове или нещо други рибно.

След обаче опитът за сьомга с мед на тиган, мисля по-често рибата с интересен цвят да присъства в рецептите ми.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Сьомга с босилеково песто и сос тартар

Сьомга с девисил на фурна

Запеканка с картофи, пушена сьомга и червен лук

Рибна чорба със сьомга

Салата айсберг със сьомга и майонезен сос

 Pin It

Медена сьомга с пармезанови аспержи Recipe

medena_siomga_s_pramezanovi_asperji

От sheytanova

Публикувано на : 06/07/2012

    На последния Никулден Деан приготви сьомга с мед на оребрения тиган и аз …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Аспержите се почистват добре с помощта на белачка и се нареждат един до друг в тавичка за печене. Посоляват се. Поръсват се с прясно настърган пармезан. На дъното на тавичката се излива зеленчуковият бульон. Пекат се до готовност (около 25 минути) на умерена фурна.
    2. През това време сьомгата се измива, оставя се да се отцеди, след което се осолява.
    3. През това време се подготвя сосът, с който ще се намаже рибата. Медът се смесва със зехтина и черния пипер и се бърка до получаване на хомогенна смес. По желание може да се добави 1 с.л. горчица в соса.
    4. Котлетите сьомга се поставят върху предварително загряния оребрен тиган. Рибата се „запечатва“ като се пече по 2 минути от двете страни. След това се намазва със соса и се пече до готовност.
    5. Сервира се с гарнитура с аспержите с пармезан.
    6. Аз като един Parmiggiano-lover поръсвам допълнително пармезан върху аспержите след като ги извадя от фурната. Добър апетит!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress