Такос е типично мексиканско ястие, макар да можете да го срещнете в цяла Латинска Америка, в Текс-Мекс кухнята. Аз лично се запалих по такос в Калифорния (там изобилства от мексикански ресторанти).
Такос представлява в общия случай царевична тортия (прегъната хрупкава, плоска питка) с пълнеж от пиле, телешка кайма, морски дарове или друго месо. Всъщност има hard-shell tacos (такос с твърда торития) и soft-shell tacos (в мека царевична питка). В питката се слага също зелена салата, домати, лук, понякога сирене. Можете да срещнете да сервират такос с гуаламоле, салса, чили сос, авокадов дип. Ето моите продукти:
Такосите се хапват с ръце, без прибори и това е една от най-забавните части 🙂
За моята първа рецепта за такос използвах готова тортия, но ако искате можете да си я приготвите и в къщи от царевично брашно, пшеничено брашно и разни други нещица. Ако някой иска рецепта – да пише!
Мексикански такос с телешко месо Recipe

От 08/30/2012
Публикувано на :Такос е типично мексиканско ястие, макар да можете да го срещнете в цяла …
Необходими продукти
- 10 тортии (или царевични питки) за такос
- 400 грама телешка кайма
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 1/2 с.л. кимион млян
- черен пипер
- чили сос
- 1 ч.л. магданоз сух
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 домата нарязани на кубчета
- 150 грама салата айсберг нарязана
- 1 с.л. зехтин
Приготвяне
- Каймата се запържва в загретия захтин. Добавят се подправките. С дървена лъжица се бърка и леко се разкусва каймата до готовност.
- След това 2-3 лъжици от каймата се слагат в тортията и отгоре се слага от зеленчуците.
- По желание, тези, които обичат да им е още по-лютиво, могат да добавят и салса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
здравейте как да си приготвия такос