Такос е типично мексиканско ястие, макар да можете да го срещнете в цяла Латинска Америка, в Текс-Мекс кухнята. Аз лично се запалих по такос в Калифорния (там изобилства от мексикански ресторанти).

Такос представлява в общия случай царевична тортия (прегъната хрупкава, плоска питка) с пълнеж от пиле, телешка кайма, морски дарове или друго месо. Всъщност има hard-shell tacos (такос с твърда торития) и soft-shell tacos (в мека царевична питка).  В питката се слага също зелена салата, домати, лук, понякога сирене. Можете да срещнете да сервират такос с гуаламоле, салса, чили сос, авокадов дип. Ето моите продукти:

produkti_takos

Такосите се хапват с ръце, без прибори и това е една от най-забавните части 🙂

За моята първа рецепта за такос използвах готова тортия, но ако искате можете да си я приготвите и в къщи от царевично брашно, пшеничено брашно и разни други нещица. Ако някой иска рецепта – да пише!

Мексикански такос с телешко месо Recipe

tacos

От sheytanova

Публикувано на : 08/30/2012

    Такос е типично мексиканско ястие, макар да можете да го срещнете в цяла …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Каймата се запържва в загретия захтин. Добавят се подправките. С дървена лъжица се бърка и леко се разкусва каймата до готовност.
    2. След това 2-3 лъжици от каймата се слагат в тортията и отгоре се слага от зеленчуците.
      takos_bez_salsa
    3. По желание, тези, които обичат да им е още по-лютиво, могат да добавят и салса.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress