Рецептата за миди натюр е много лесна и се приготвя бързо. Както вече съм споменавала на мен лично повече време ми отнема самото измиване на мидите. След като ги купите ги оставете в ледено студена вода, в която добавите 1-2 с.л. сол. Мидите обичат солената вода и ако тя не е солена – умират. Това важи не само за рецептата за миди натюр, а за приготвянето на миди по принцип. Почистете ги с четка или домакинска тел под течаща вода, като отстраните и мустачките.

Изсипете мидите (около 1,5 кг) върху плот и изхвърлете тези, които останат отворени.

След това ги сложете в тенджера, в която сложите 1 ч.ч. бяло вино, 2 стръка целина, 1 стрък пресен лук, 2 с.л. зехтин, 2 скилидки чесън, сол. Мидите се варят на бавен огън за около 20 минути (под капак), разбъркват се. Черупките трябва да са отворени. Тези, които са затворени се изхвърлят. Имате готови миди натюр!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Миди на фурна с чеснов сос

Супа с миди и царевица

Миди яхния