Слънцето пекна, извадихме късите рокли, джапанките и замириса на море! А аз асоциирам морето с морската храна и бялото вино; или препържената рибка и изпотена чаша бира! Нямам търпение да усетя пясъка по ходилата си. Истината е, че не обичам толкова ходенето на плаж, но харесвам вечерите, когато като седнеш в заведенията до брега чуваш как вълните се разбиват в скалите и носят приятна свежест в косите.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Ех, размечтах се! В петък с Деан заминаваме за Малта, където ще стартираме летните си обиколки. Нямам търпение да се отдам на рибните им изкушения там – те определено знаят как да ги приготвят! Междувременно аз ви предлагам една рецепта за миди с доматен сос, които можете да си приготвите у дома. Не спирам да го повтарям и дано не съм ви станала досадна, но е много важно да избирате пресни миди. Вижте как ги съхраняват в магазина – непременно трябва да са върху лед, за да може да са живи. Когато купите мидите и ги занесете у вас – по същия начин ги сложете в студена вода, с лед + малко сол. Така ще ги съхраните живи, докато започнете да ги готвите.

Ето още няколко начина как да приготвите мидите:

Миди на фурна с чеснов сос

Супа с миди и царевица

Миди натюр

Ризото с миди

Миди яхния

Миди с доматен сос

midi-s-domaten-sos

От sheytanova

Публикувано на : 06/10/2014

    Слънцето пекна, извадихме късите рокли, джапанките и замириса на море! А …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Мидите се почистват под течаща вода с телена четка, като се отстраняват мустаците им.
    2. След като се изсипят на плота от удара черупките на живите миди трябва да се затворят. Тези, които останат отворени се изхвърлят.
    3. На дъното на тенджерата с мидите се слага 1 кафяна чаша вода + малко сол. Мидите се слагат да се варят под капак. Когато мидите се отворят са готови.
    4. През това време в загретия зехтин се задушава чесъна, прибавят се пасираните (или нарязаните на малки кубета) консервирани домати, подправките и се разбърква. Остава се да къкри за 1-2 минути.
    5. Доматения сок се полива върху мидите и се поднасят топли.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress