Миди яхния е една от рецептите, които приготвих специално за участието на блога мерудия.бг в кулинарната рубрика на вестник „Всичко за семейството“. Освен рецептата с миди, в броя от 23 август 2012 на вестника, можете да намерите и идея за средиземноморски обяд – за десерт пана кота със смокини и предястие – една от най-предпочитаните летни супи – гаспачо. Вярвам, че се получи интересна статия – говорихме си много за кулинария, техники за приготвяне на храната, за екпериментирането в кухнята.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ризото с миди

Супа с миди и царевица

Миди на фурна с чеснов сос

Пъстърва с медено-горчична коричка и картофена салата със сомак и лук

Пъстърва с орехи и печени домати

Миди яхния Recipe

midi_yahnia

От sheytanova

Публикувано на : 08/24/2012

    Миди яхния е една от рецептите, които приготвих специално за участието на …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Измийте мидите под течаща вода с помощта на четка. Махнете брадите им. Тези, на които не им се затварят черупките като почукате с пръст върху тях ги изхвърлете. Сложете ги в тенджера на котлона, в която има 1 ч.ч. вода докато отворят черупките си от топлината. Тези с неотворените черупки ги изхвърлете. Махнете черупките и оставете само ядките на мидите.
    2. През това време нарежете чушките на на дребно и ги запържете в зехтин в предварително загрят тиган. Прибавете настърганите домати, ригана, черния пипер и солта. Оставете да се сгъстят доматите и добавете мидите за още 4-5 минути. Преди да сервирайте объркайте ястието с натрошено сирене и поръсете с магданоз.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress