Минестронето е гъста зеленчукова супа, която приготвят италианците. Това, което различава рецептата за минестроне от останалите зеленчукови супи по света е, че в Италия прибавят паста или (по-рядко) ориз в супата.

Изключително популярна е както през лятото, така и през зимата, когато на Ботуша имат нужда от повече витамини и топлина през студентите дни.

В моята рецепта за минестроне използвах паста с формата на миниатюрни звездички (stelle). Вие използвайте всякаква дребна паста, която имате под ръка.

Може да промените състава на зеленчуците в рецептата за минестроне и да подберете различни според сезона. Само трябва да спазвате правилото – колкото повече, толкова повече. Разнообразието от зеленчуци ще направи минестронето ви още по-богато на вкусове, цветове и аромати.Pin It

Минестроне кон стеле (Minestrone con stelle) Recipe

minestrone_con_stelle

От sheytanova

Публикувано на : 06/11/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 25 минути
  • Готово след: 40 минути

Минестронето е гъста зеленчукова супа, която приготвят италианците. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Всички зеленчуци се нарязват на дребно и се оставят за заврат в 1.5 литра вода.
  2. Прибавя се сол и 1 кубче зеленчуков бульон (може и 2 кубчета).
  3. 8-9 минути преди да се отнеме супата от котлона се прибавят пастата и подправките и се бърка, за да не залепнат звездичките по дъното. Готово!

WordPress Recipe Plugin by ReciPress