Фритата е вид италианско ястие с яйца, подобно на омлет, макар доста преувеличено. Произхожда от италианското friggere, което означава пържа. Ако сте опитвали испанската тортия де пататас, навярно с рецептата за фритата ще откриете доста сходни черти. Делия Смит в книгата Italian Food От 1954 година описва фритатата като „италианска версия на отворен омлет“.

Аз реших обаче да оставя картофите от испанската тортия на страна и да приготвя фритатата, която разпределих във формички за мъфини с червен боб и пилешко месо. Реално можете да заместите пилешкото месо с всякакъв вид месо, аз горещо ви препоръчвам комбинацията с наденица.

Мини фритати с пилешко и червен боб Recipe

mini_fritati_s_pileshko_i_cherven_bob

От sheytanova

Публикувано на : 06/26/2012

  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 35 минути
  • Готово след: 45 минути

Фритата е вид италианско ястие с яйца, подобно на омлет, макар доста …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Яйцата се разбиват добре с помощта на тел.
  2. Тиганът се загрява, след което се добавя зехтина. Изсипва се лука и се бърка докато омекне. Прибавят се останалите продукти, без яйцата.
  3. След като се добавят и яйцата сместа се оставя за 30-40 секунди като се бърка непрекъснато. Целта е яйцето да не е напълно сурово, когато се изсипва във формичките за мъфини.
  4. Сместа се изсипва равномерно в силиконови формички за мъфини или в тавичка за печене и се пече в предварително загряна фурна до готовност (около 30 минути).
    fritata_s_bob_i_pileshko
  5. Мини фритатите се изваждат от формичките и се сервират топли.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress