Ключовият момент при приготвянето на супата е само един и той всъщност е преди да я подготвите – а именно – да подберете хубави броколи. Те трябва да не са пожълтели или „цъфнали“, да не им пада цветът. Сигурно ви се е случвало да вземете набързо от магазина една глава броколи, увити в стреч фолио (на няколко пласта) и когато ги отворите в къщи да се окаже, че са леко посивели със сипещи се цветове.

Най-добре огледайте броколите предварително докато ги купувате. Все по-често по пазарите продават такива, които не са увити във фолио, а ги складират в едни стиропорни кутии, пълни с лед.

Ако не сте сигурни все пак цената си остава критерий, макар че и там 100 % гаранция няма.

Да се върна на рецептата за супата с броколи и сирена – приготвя се изключително бързо и макар на пръв поглед да е изключително лека, комбинацията от сирена, мляко и сметана засища.

 Pin It

Млечна супа с броколи и жълто полско сирене Recipe

supa_sas_sirena_i_brokoli

От sheytanova

Публикувано на : 05/16/2012

  • Брой / порции: 2-3 Servings
  • Подготовка: 10 минути
  • Приготвяне : 20 минути
  • Готово след: 30 минути

Ключовият момент при приготвянето на супата е само един и той всъщност е …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Броколите се накъсват на розички и се бланшират във вряла, подсолена вода за 3-4 минути.
  2. Водата се отстранява като се оставя съвсем малко на дъното на тенджерата (един пръст).
  3. Добавя се прясното мляко и се оставя да поври около 10 минути, след което се добавя и сметаната като се бърка непрекъснато.
  4. Жълтото сирене, което намерих се оказа изключително богато на аромати и за това не включих никакви други подправки към супата. Също е и достатъчно солено, за да не добавям допълнително сол според моя вкус. Ето как изглежда въпросното полско жълто сирене.
  5. След като сместа се посгъсти се добавят и натрошените сирена, бърка се не повече от 15 сек и се отнема от огъня.
  6. Супата се сервира както топла, така и леко охладена.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress