Обичате ли гъбена чорба? Ако обичате гъби в ястията, тази супа с гъби и мляко ще ви хареса. В рецептата за гъбената супа използвам различни видове гъби – консервирани гъби (гъбен микс на De Rit), сушена манатарка и пресни печурки.

Комбинацията от различните гъби придава изключително богат аромат и вкус на млечната супа с гъби. Ако сушената манатарка не е смляна, можете да я попарите в малко вода, да я нарежете на малки парченца и да я добавите към супата. Ако искате можете да замените пресните печурки с гъба кладница, например.

Вижте още:

Гъбен микс De Rit с гъби намеко

Вегетарианско предястие с тиквички, гъби и марокански кус-кус

Гъби с кестени и праз

Гъби с чесън

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Млечна супа с гъби

mlechna_supa_s_gabi

От sheytanova

Публикувано на : 02/26/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Рецепта за млечна супа с микс от гъби, сушени манатарка и пресни печурки

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Зехтинът се загрява и лукът се задушава. Прибавя се черният пипер (по желание).
  2. Консервираните гъби се отцеждат, като сокът се запазва.
  3. Към лука се прибавят нарязаните на ситно гъби печурки. Разбърква се добре.
  4. След като лукът и печурките се задушат се добавя сушената манатарка и гъбите от гъбения микс (консервираните гъби).
  5. Сместа се разбърква, добавя се сол.
  6. Прибавят се млякото и соса от консервираните гъби и се бърка периодично около 6-7 минути докато супата се посгъсти.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress