Мусака приготвям доста рядко, не знам защо… Обичам мусака, но рядко се сещам да сготвя. Реших все пак да изляза от класическата рецепта и да приготвя мусака, като сложа вътре и чушки. В магазина до нас нямаше качествени чушки, бяха повехнали, позагнили и реших да купя от калифорнийските, които се продават в плик – жълта, зелена и червена чушка.

Няма да говоря за качеството им, но са толкова цветни, че дават живот и на най-скучното ястие.

Ако искате да избягате от класическата рецепта за мусака, вижте и тази рецепта за постна мусака. Като друга алтернатива на мусаката ви предлагам и ирландски котидж пай.

Харесайте страницата ни във Фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Мусака с три цвята чушки

musaka_s_tri_vida_chushki

От sheytanova

Публикувано на : 01/11/2013

    Мусака приготвям доста рядко, не знам защо… Обичам мусака, но рядко се …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Лукът се запържва в олиото и после се добавя каймата.
    2. Към нея се прибавят черен пипер и останалите подправки, сол.
    3. С помощта на дървена лъжица, каймата трябва да се направи на „трохи“.
    4. Прибавят се картофите, чушките, доматеното пюре и 1 ч.ч. зеленчуков бульон.
    5. Оставя се да поври 1-2 минути.
    6. После сместа се прехвърля в тавичка за печене и се добавя вода, която почти да покрива зеленчуците и каймата.
      Musaka_s_tri_vida_chushki
    7. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 минути.
    8. После се приготвя заливка от яйцата, киселото мляко и малко сол. По желание може да сложите и брашно. Яйцата се разбиват добре с бъркалка, заедно с млякото.
    9. Мусаката се залива със сместа и се връща във фурната, докато се запече заливката.
      Musaka_zalivka

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress