rezepta_milinki

Може да срещнете десетки рецепти за милинки, но тази рецепта за сливенски милинки отнема най-малко време и резултатът винаги е гарантирано-отличен. Знам я от Ива от сп. Меню. Даде ни я на курса за хляб, който беше преди няколко месеца, като аз я адаптирах малко, защото дали от брашното, което ползвам или не знам от кое, количеството на водата в нейната рецепта ми е малко много. За това аз съм записала 200 мл вода, но ако ви се стори малко, добавете още. От тогава съм я приготвяла поне 5-6 пъти и тъй като милинките изчезват още от тавата докато са горещи, никога не успявам да ги снимам. За това снощи като започнах да пиша тази рецепта реших да използвам снимка на Злати, която прилага същата рецепта 🙂 Разликата е, че на снимката тя ги е поръсила с подправка. Въпрос на избор! Също можете да добавите сирене или да ги приготвите – без!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Тази сутрин обаче се застрамих и си казах, че все пак трябва да приготвя тази рецепта за милинки и да ги снимам, че иначе е срамота! Та ето какво се получи:

naj-vkusnite_milinki_na_sveta

Ако искате бърза закуска, а нямате толкова време за втасване на тестото туктук и тук можете да намерите интересни идеи.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Милинки с кисело мляко

Питки със сушени домати и пармезан

Пита слънце

Пита слънце – II вариант

Пита слънце – III вариант

Pin It

Най-вкусните милинки на света

rezepta_milinki

От sheytanova Публикувано на : 10/09/2012

  • Брой / порции: 1 тава

Може да срещнете десетки рецепти за милинки, но тази рецепта за сливенски …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Маята се разтваря в топличката вода.
  2. Брашното се пресява в купа, прави се кладенче и в него се изсипва сместа с маята, захарта, солта и яйцата. От всички продукти се омесва меко тесто, което се разделя на малки топчета.
  3. Топчетата се намазват с олио и се нареждат е намаслена тава. По желание между топчетата може да се натроши сирене. Оставете малко разстояние между топчетата, те ще втасват.
    topcheta_za_milinki_namasleni_sas_sirene
  4. Оставете милинките да втасат около 1 час в топло помещение.
    milinki_vtasali
  5. Фурната се загрява до 190 градуса. През това време маслото се разтопява, в него се прибавя сол и 2 с.л. брашно.
  6. С тази заливка се намазват милинките с помощта на четка.
  7. Пекат се докато отгоре милинките се зачервят. Сливенските милинки се поръсват с пудра захар. Аз асоциирам милинките като солен хляб и пудрата захар върху тях не ми допада, но опитайте - на важ може да ви хареса!
    milinki_izpecheni

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    32 отговори
    1. sheytanova
      sheytanova says:

      Няма значение как го слагате яйцето в рецептата за милинките – аз лично го слагам цяло.

      Отговор
    2. Светла
      Светла says:

      Чудесна рецепта !всеки път стават чудно вкусни милинки ! Благодаря !

      Отговор
    3. Илиана
      Илиана says:

      Сливенските милинки са без сирене…със сирене – тутманик! Тестото трябва да бъде възможно най-малко, иначе има вкус на обикновен хляб. Трябва също да втаса много добре, да утрои размера си. Но да не превтаса, тогава ще спадне.

      Отговор
    4. Диана Зафирова
      Диана Зафирова says:

      Здравейте. Вчера направих милинките по тази рецепта с малки поправки. Вместо 200 гр. вода сложих 100 гр. вода и 100 гр. прясно мляко. И в заливката сложих шарена сол. По-хубави, вкусни, пухкави и сполучливи милинки не съм правила. Благодаря Ви за страхотната рецепта. Наистина станаха бързо.

      Отговор

    Trackbacks & Pingbacks

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият отговор на Virgil Отказ

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *