Някои галено ги наричат „клопсчета“, но на практика това е рецепта за кьонигсберски кюфтенца, които се предлагат в Германия. Истината е, че на пръв поглед нито аншоата, нито каперсите ги свързвам с немската кухня, но резултатът е приятен и ви препоръчвам да пробвате тази рецепта за немските кюфтета. Рецептата я видях преди няколко дни тук и реших да я приготвя и у нас. Всички я харесаха!

Аз лично използвах телешка кайма, но можете да направите кюфтенцата и със смес от свинска и говежда. Другата основна промяна, която си позволих е да не слагам карамфил, защото у нас тази подправка не е на почит ( да не казвам, че е в забранителния списък). И така… Да ви е сладко!

Харесайте страницата на merudia.bg Vashata_mesarnicaвъв фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Немски кюфтета с аншоа в бял сос

немски-кюфтенца-с-аншоа

От sheytanova

Публикувано на : 03/27/2016

  • Брой / порции: 4-5 порции

Някои галено ги наричат „клопсчета“, но на практика това е рецепта за …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Аншоата се нарязва на ситно и заедно с 1 глава нарязан лук и 1 яйце се прибавят към каймата. Прибавя се сол, смлян черен пипер (на вкус), магданоз, накиснатия и отцеден хляб и горчицата.
  2. Оформят се малки кюфтенца. През това време зелечнуковият бульон се загрява, в него се слага една цяла глава лук, дафиновия лист, бахара, черен пипер на зърна, малко сол и виното. Щом заври, котлонът се намаля и се пускат кюфтенцата. (ако сместа ври – възможно е кюфтетата да се разпаднат, затова трябва огънят да е слаб).
  3. Кюфтенцата се оставят в бульона около 20-25 минути.
  4. Маслото се разтопява и в него се запържва около 75 грама брашно. Постепенно се прибавя млякото с 1 разбит жълтък в него и прецедения бульон от кюфтетата. Добавя се лимоновият сок и каперсите и след това се слагат кюфтенцата.
  5. Аз поднесох с нарязан магданоз! Да ви е сладко!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress