Някои галено ги наричат „клопсчета“, но на практика това е рецепта за кьонигсберски кюфтенца, които се предлагат в Германия. Истината е, че на пръв поглед нито аншоата, нито каперсите ги свързвам с немската кухня, но резултатът е приятен и ви препоръчвам да пробвате тази рецепта за немските кюфтета. Рецептата я видях преди няколко дни тук и реших да я приготвя и у нас. Всички я харесаха!

Аз лично използвах телешка кайма, но можете да направите кюфтенцата и със смес от свинска и говежда. Другата основна промяна, която си позволих е да не слагам карамфил, защото у нас тази подправка не е на почит ( да не казвам, че е в забранителния списък). И така… Да ви е сладко!

Харесайте страницата на merudia.bg Vashata_mesarnicaвъв фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Немски кюфтета с аншоа в бял сос

От sheytanova Публикувано на : 03/27/2016

  • Брой / порции: 4-5 порции

Някои галено ги наричат "клопсчета", но на практика това е рецепта за …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Аншоата се нарязва на ситно и заедно с 1 глава нарязан лук и 1 яйце се прибавят към каймата. Прибавя се сол, смлян черен пипер (на вкус), магданоз, накиснатия и отцеден хляб и горчицата.
  2. Оформят се малки кюфтенца. През това време зелечнуковият бульон се загрява, в него се слага една цяла глава лук, дафиновия лист, бахара, черен пипер на зърна, малко сол и виното. Щом заври, котлонът се намаля и се пускат кюфтенцата. (ако сместа ври - възможно е кюфтетата да се разпаднат, затова трябва огънят да е слаб).
  3. Кюфтенцата се оставят в бульона около 20-25 минути.
  4. Маслото се разтопява и в него се запържва около 75 грама брашно. Постепенно се прибавя млякото с 1 разбит жълтък в него и прецедения бульон от кюфтетата. Добавя се лимоновият сок и каперсите и след това се слагат кюфтенцата.
  5. Аз поднесох с нарязан магданоз! Да ви е сладко!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    1 отговор
    1. sheytanova
      sheytanova says:

      Привет, Петя! От твоя блог съм взаимствала рецептата 🙂 Писала съм „тук“ и съм забравила да сложа линк, за което се извинявам. Сега всичко е ок, нали? Съжалявам още веднъж и благодаря за вдъхновението. Облизаха си пръстите всички! Поздрави!

      Отговор

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *