Рецептата за тази норвежка салата със скариди е на Даниел – норвежкия шеф готвач, за когото ви писах вчера. Научих я на кулинарната работилница, която беше едно от събитията по повод Дните на норвежката морска храна в София. Публикувам я 1:1 както я имам от него, защото наистина никакви корекции не са й необходими. Норвежката салата е идеална за предястие. Купих норвежките скариди от Метро. Отбих се във Vino Orenda и обясних на Асен (и на баща му) какво ще приготвям и те ме посъветваха с какво вино би се съчетаe предястието най-добре. Колебанията ми бяха между розето на Maryan – Sence of Tears и Сарва 2013 на Драгомир. Макар да съм влюбена във вината на Maryan този път реших да опитам нещо нови и се спрях на розето на Драгомир. Успешна комбинация според мен!
Вярвам, че норвежката салата би си подхождала и с водка – какво навярно биха я сервирали в Скандинавската държава! Трябва да се пробва!
И така! Хайде да запрятаме ръкави и да влизаме в кухнята да готвим!
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Брускети със скариди и зеленчуци
Скариди с дъх на Гърция
Норвежка салата със скариди

От 05/17/2014
Публикувано на :Рецептата за тази норвежка салата със скариди е на Даниел - норвежкия шеф …
Необходими продукти
- 200 грама почистени скариди норвежки
- 200 мл заквасена сметана
- 2 с.л. пресен лук ситно нарязан
- 2 с.л. копър нарязан
- 50 грама хайвер от сьомга
- лимон сок сокът на 1/2 лимон
Приготвяне
- Всички продукти без хайвера се смесват.
- Отгоре се слага по малко хайвер + ръжени сухари.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!