Обещала съм да ви пиша за храна, рецепти и вкусни дестинации. Сега ще ви обясня обаче общото между вкусната храна и графитите. Както ви бях споменала от повече от 2 месеца вече с Деан сме сгодени и след големия въпрос и заветното „Да“ логично дойде и почерпката с приятели. За целта избрахме ресторанта на арт хотел „Симиона“. Допадна ми много отношението на персонала и това беше основната причина да изберем именно този ресторант. А, да друга важна причина беше и фактът, че имаха градинка, в която децата – малките ни гости можеха да си играят. Освен, че държат много на отношенията с клиентите си, от хотела и ресторанта държат да помагат на млади артисти като стимулират техните изяви и им помагат да се развиват.

Това лято софийският арт хотел организира поредица от събития между 6 юли и 12 септември под мотото „GRAFFITI SUMMER 2013“. Организаторите на инициативата имат за цел да привлекат талантливи графити артисти, които да развихрят изображението си по стените и покрива на хотела. От арт хотел Симона осигуряват материали.

Кампанията се състои от 4 уъркшопа, фото конкурс във Фейсбук за снимка на графити  и мащабен проект за рисуване в 11 хотелски стаи на 5-ти етаж в АРТ ХОТЕЛ СИМОНА, с награден фонд.  Ето какво се случи до момента и какво предстои:

06 юли – графити артистите преобразиха две от външните стени на Арт Хотел „Симона“. Темата беше „2 a.m„,  а графитите няма да бъдат заличени.

 20-ти юли преобразена с графити  беше част от фасадата на Арт Хотел „Симона“.  Идеята е да се подкрепи графити изкуството  и да се привлече вниманието на приминаващите близо до хотела. Темата беше „Butterfly effect”  и любопитното е, че най-младият участник в кампанията беше едва 10 годишният ZAK1. С разрешението на родителите си, той работи от 3 години със спрейове.

3 август – с графити беше украсена покривната тераса на Арт Хотел „Симона“.  Темата беше: „The roof is on fire…n’ ice”. Работата на райтърите и техните графити можеха да бъдат наблюдавана от булевардите Константин Величков, бул. Иван Гешов и бул. Възкресение.

Какво следва?

17-21 август  – конкурс – “Be Free!” . За 5 дни арт хотел Симона превръща 5-я си етаж в свободна от догми и правила зона за млади графити художници, които ще променят облика на хотелските стаи само с помощта на спрейовете.

22 август -12 септември 5-ят етаж на Арт хотел „Симона” ще бъде отворен като галерия –  всеки желаещ може да посети изрисуваните вече стаи и да даде своя глас за победителите. Така вотът на публиката ще определи тримата финалисти, които ще отнесат специалната статуетка на Арт Хотел „Симона“ и специалните парични награди в размер съответно на 1000, 700 и 500 лв. съответно за първо второ и трето място.

5 септември – грандиозно уъркшоп-парти.

Консултант на кампанията е Боби Ингилизов – един от първите графити майстори в България. Той е и режисьор на късометражно анимационно кино, печелил награда на публиката за кампанията „Мълчанието днес поражда викове утре“.

И така… ако сте в София през лятото, със сигурност се отбийте в хотел Симона за някое от събитията или просто така – да видите какви красоти са натворили графити артистите! Или просто да пиене нещо разхлаждащо в градината на ресторанта! Заслужава си!

Можете да разгледате снимки на графитите на фейсбук страницата на Graffiti summer 2013. Повече информация за събитията тук.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Pin It
0 отговори

Напиши коментар

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *