Във вторник по обяд отидох до рибния магазин Солунска риба на ул. Дойран 9-11. Това е един от най-добрите рибни магазини в София. Рибата и морските дарове винаги са пресни, персоналът е готов да ти даде съвет, ако поискаш такъв… Предпочитам да ходя да пазарувам гръцка риба във вторник следобед, защото не знам дали знаете гръцките кораби не влизат за улов в неделя и в този смисъл в понеделник няма как да намерите прясна риба. Та, във вторник по обяд бях в магазина, но за жалост колата, която караше риба все още не беше дошла. Нямах време да чакам колата, имах друг анагажимент, а и не исках да ми вдигнат колата (единственото неудобство на магазина в по-пиковите часове е паркирането). Та, отказах се от рибата и пререших – купих октоподи москино, които ми ги почистиха в магазина. Ето ето и моята рецепта за октопод с картофи:Pin It

Октопод москино на тиган с чеснови картофи Recipe

oktopod_moskito_na_tigan_s_chesnovi_smachkani_kartofi

От sheytanova

Публикувано на : 08/10/2012

    Във вторник по обяд отидох до рибния магазин Солунска риба на ул. Дойран …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Почистения октопод се оставя да се свари (около 40-45 минути) на не много силен огън в подсолена вода с няколко зърна бял пипер и дафиновия лист.
    2. Картофите след като се сварят и обелят се размачкват добре, добавя се сол, винен оцет, няколко лъжици зехтин, черен пипер и счукан чесън (3-4 скилидки, останалите се оставят за дресинга). Ако картофите са прекалено твърди се добавя малко вода.
    3. Докато се свари октоподът, можете да приготвите дресинга. Останалият чесън се пресова, залива се със зехтин, балсамова редукция, соев сосо, рибен сос и сокът от лайма и лимона. Прибавя се лимоновия черен пипер. Не е необходима сол, тъй като много от съставките са прекалено солени. Разбърква се добре.
    4. След като окотподът е сварен, се нарязва на парчета и се запича на оребрен тиган за около 3 минути.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress