Последната кулинарна мода в здравословното производство на олио е от плодове и зеленчуци. Гроздето е „кралски плод“, който е богат на витамини, минерали, захари. Семената на гроздето са изключително богати на мастни киселини, полезни за човешкия организъм. На международен симпозиум в Италия неотдавна експерти са посочили на първо място увлечението да се произвежда олио от гроздови семки. Това е възможно и благодарение на свръхпроизводството на вино в света.

Свойства на олио от гроздови семки

Олиото от гроздови семена е най-силният естествен антиоксидант за масово производство. Полезните вещества в гроздето се запазват и в олиото. Олиото от гроздови семена намалява лошия холестерол. Олиото е високо термоустойчиво до 219 градуса. Това го прави изключително подходящ продукт за пържене, печене и готвене, като при това запазва вкуса си. Олиото от семена от грозде не загаря и не отделя специфична миризма. Олиото от гроздови семена има превъзходен лек неутрален вкус на ядки. Може да се използва във всяко кулинарно меню – салата, майонеза, рибни ястия, за дресинг.

По желание може да се взема сутрин и вечер по една чаена лъжичка от олиото от гроздови семки.Има много приятен светъл цвят. Този „еликсир“на здравето обаче е доста скъп. Производство Олиото от гроздови семена се добива чрез екологично чиста технология чрез студено пресоване и фина филтрация. По този начин се запазват всички полезни и хранителни вещества. Специалисти по диетично хранене препоръчват от растителните мазнини на първо място олиото от гроздови семена. Олиото от гроздови семена се произвежда и продава вече и в България.

Съхранение

На хладно и далеч от слънчева светлина.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Снимка: http://www.acneskinsite.com

Вижте още:

Кокосово масло

Олио ди тартуфо