Предимството на този тип омлет е, че не трябва да го пържете, става тънък и нежен. Можете да замените плънката от телешко месо, с пилешка например – за да е по-леко ястието през лятото. Поднесете със свежа гарнитура – от сезонни зеленчуци или салата например.
Вижте още идеи с телешка кайма:
Мексиканско такос с телешко месо
Харесайте страницата на merudia.bg във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Омлет на фурна с телешко и моцарела

От 01/09/2020
Публикувано на :Предимството на този тип омлет е, че не трябва да го пържете, става тънък и …
Необходими продукти
- 8 яйца
- 400 грама кайма
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. сушени зеленчуци на прах
- няколко стръка магданоз
- 1 ч.л. чубрица
- малко кимион
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 2 с.л. прясно мляко
- 150 грама моцарела
- 2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Яйцата се разбиват с домакинска тел, заедно с млякото и се добавя малко сол.
- Сместа се изсипва в правоъгълна тавичка с хартия за печене и се пече около 15-20 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса (или до готовност).
- През това време ситно нарязаният чесън се задушава в сгрения зехтин добавя се каймата и се бърка с домакиснка тел докато стане на трохи и си пусне сосчето.
- Към сместа за плънката се прибавя сол и всички подправки. Прибавя се доматения концентрат и сместа се оставя да къкри на котлона докато се редуцира (не трябва да бъде течна).
- След като омлетът е изпечен се изважда от фурната и се оставя леко да изстине. Маха се хартията за печене и отгоре се изсипва плънката. Сгъва се на 2 части (като джоб) и отгоре се нарежда нарязаната на тънки слайсчета (или настъргана моцарела).
- Запича се за кратко във фурна, за да може моцарелата да се разтопи.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!