Предимството на този тип омлет е, че не трябва да го пържете, става тънък и нежен. Можете да замените плънката от телешко месо, с пилешка например – за да е по-леко ястието през лятото. Поднесете със свежа гарнитура – от сезонни зеленчуци или салата например.

Вижте още идеи с телешка кайма:
Мексиканско такос с телешко месо

Бъркани яйца с кайма

Харесайте страницата на merudia.bg във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

 

Омлет на фурна с телешко и моцарела

омлет-на-фурна-с-телешко-и-моцарела

От sheytanova

Публикувано на : 07/09/2015

    Предимството на този тип омлет е, че не трябва да го пържете, става тънък и …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Яйцата се разбиват с домакинска тел, заедно с млякото и се добавя малко сол.
    2. Сместа се изсипва в правоъгълна тавичка с хартия за печене и се пече около 15-20 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса (или до готовност).
    3. През това време ситно нарязаният чесън се задушава в сгрения зехтин добавя се каймата и се бърка с домакиснка тел докато стане на трохи и си пусне сосчето.
    4. Към сместа за плънката се прибавя сол и всички подправки. Прибавя се доматения концентрат и сместа се оставя да къкри на котлона докато се редуцира (не трябва да бъде течна).
    5. След като омлетът е изпечен се изважда от фурната и се оставя леко да изстине. Маха се хартията за печене и отгоре се изсипва плънката. Сгъва се на 2 части (като джоб) и отгоре се нарежда нарязаната на тънки слайсчета (или настъргана моцарела).
    6. Запича се за кратко във фурна, за да може моцарелата да се разтопи.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress