Свинско с ориз си е класика, която се поднася навярно във всяко българско семейство. Към него обаче е възможно да се прибави и свинско месо – особено в случаите, когато семейството пропуска да хапне нещо месно. Рецептата за ориз с домати и свинско можете да приготвите както с пресни домати, така и с консервирани.

С оглед а сезона, аз ви предлагам оризът с домати да го приготвим с пресни домати. По отношение на подправките слагам червен пипер, шарен пипер, дафинов лист. По желание можете да прибавите повече зелени подправки – магданоз, чубрица…

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Ориз със спанак и бекон

Пълнени калмари с ориз и спанак

Свински гърди ма фурна с ориз и спанакPin It

Ориз с домати и свинско на фурна

oriz_s_domati_i_svinsko

От sheytanova

Публикувано на : 08/09/2013

    Свинско с ориз си е класика, която се поднася навярно във всяко българско …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Нарязаният на ситно лук се задушава в сгорещената мазнина. Прибавя се черния пипер, червения пипер, доматите, захар и се разбърква добре.
    2. Оставя се сместа леко да се редуцира и след това се прибавят оризът и зеленчуковия бульон. Ястието се осолява.
    3. Оризът се прехвърля в тавичка, като се прибавя и нарязаното на парчета свинско месо.
    4. Запича се около 40 минути в предварително загряна фурна, покрито с фолио и след това още около 15-20 минути без фолио.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress