Свинско с ориз си е класика, която се поднася навярно във всяко българско семейство. Към него обаче е възможно да се прибави и свинско месо – особено в случаите, когато семейството пропуска да хапне нещо месно. Рецептата за ориз с домати и свинско можете да приготвите както с пресни домати, така и с консервирани.
С оглед а сезона, аз ви предлагам оризът с домати да го приготвим с пресни домати. По отношение на подправките слагам червен пипер, шарен пипер, дафинов лист. По желание можете да прибавите повече зелени подправки – магданоз, чубрица…
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пълнени калмари с ориз и спанак
Свински гърди ма фурна с ориз и спанак
Pin ItОриз с домати и свинско на фурна

От 08/09/2013
Публикувано на :Свинско с ориз си е класика, която се поднася навярно във всяко българско …
Необходими продукти
- 1 ч.ч. ориз
- 300 грама домати настъргани
- 1 глава лук
- 700 грама свинско месо
- 2 с.л. мазнина олио, зехтин
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.л. чубрица по желание
- 1-2 с.л. магданоз нарязан на ситно, по желание
- 1 щипка захар
Приготвяне
- Нарязаният на ситно лук се задушава в сгорещената мазнина. Прибавя се черния пипер, червения пипер, доматите, захар и се разбърква добре.
- Оставя се сместа леко да се редуцира и след това се прибавят оризът и зеленчуковия бульон. Ястието се осолява.
- Оризът се прехвърля в тавичка, като се прибавя и нарязаното на парчета свинско месо.
- Запича се около 40 минути в предварително загряна фурна, покрито с фолио и след това още около 15-20 минути без фолио.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Мерси, Роси! 🙂 И на мен ми е една от любимите „бабешки манджички“ 🙂