Има десетки начини да приготвите ориз. Впечатленията ми са, че най-често се готви ориз на фурна. Но аз днес реших без да включвам фурната да приготвя ориз с бекон. Приготвям ориза в тенджерата, като първо запържвам съвсем леко нарязания на кубчета бекон и добавям след това спанака.

По този начин използвам сезонните зеленинки, а в същото време и месоядните в къщи са щастливи. За повече вкус добавям една препълнена лъжица доматено пюре – концентрат (продават го в миниатюрни консерви в големите хранително вериги). Ако нямате гъсто доматено пюре, можете да го замените с лютеница, например.

Вярвам, че за целта ястието най-добре би се получило с ориз от сорта арборио, но за съжаление нямах в къщи и пробвах с бял перлен ориз и се получи добре.

Вижте още:

Свински гърди ма фурна с ориз и спанак

Оризов пудинг с кафе

Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове

Пълнени калмари с ориз и спанак

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Ориз със спанак и бекон

Oriz_s_bekon_i_spanak

От sheytanova

Публикувано на : 04/08/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Има десетки начини да приготвите ориз. Впечатленията ми са, че най-често …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Беконът, нарязан на кубчета се слага в нагрят съд с незалепващо покритие. Така той се запържва в собствената си мазнина. По желание можете да добавите предварително 1 с.л. зехтин
  2. След като беконът придобие приятен загар, се добавя спанака, черния пипер, кайенския пипер, солта.
  3. След това се прибавя ориза, останалите подправки и се залива със зеленчуковия бульон.
  4. След като бульонът заври, силата на огъня се намалява, така че оризът да къкри.
  5. Оставя се докато цялата течност се абсорбира. При необходимост се добавя още бульон или вода.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress