Обожавам китайската кухня, макар да знам, че в никакъв случай не е от най-здравословните. След като бях в Китай, също ми се потвърдиха съмненията, че в нашите китайски ресторанти китайските ястия са изключително побългарени и вкусът доста адаптиран за българи.

Истински се запалих по китайската кухня обаче не в Китай, нито в България, а в Щатите, където един от най-вкусните ресторанти за fast food се оказа Panda Express – ресторант за бързо хранене с китайска храна. Да си оближеш клечките 🙂 Никога не съм яла толкова апетитно телешко с броколи – обиколих поне 5 ресторанта в София и се оказа, че никъде не се предлага телешко с броколи. Може би това е знак, че трябва да ви ги приготвя и покажа.

Но да се върнем към рецептата за оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове:

 

Оризови спагети по китайски със скариди и соеви кълнове

orizovi_spaghetti_sas_skaridi_i_soevi_kalnove

От sheytanova

Публикувано на : 05/02/2012

    Обожавам китайската кухня, макар да знам, че в никакъв случай не е от …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Оризовите спагети се потапят във вряща вода, в която има малко сол за 3 минути, след което се изваждат, заливат се със студена вода и прецеждат.
    2. Скаридите се запържват в зехтин докато порозовеят.
    3. В уок се слага 2 от зехтина, в който са пържени скаридите, добавя се чесъна и моркова. Оставят се да омекнат, след което се добавят грахът, царевицата, скаридите. Пържат се на силен огън за 2-3 минути. Осолява се.
    4. Добавя се оризовото вино, за да ароматизира ястието.
    5. Прибавя се соевия сос, соевите кълнове и спагетите. Разбърква се добре.
    6. Сервират се топли! Да ви е сладко!

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress