Пакерите са традиционна неаполитанска паста. Имат формата на големи тръби. У нас не се срещат много често, но за сметка на това в Италия можете да ги намерите в почти всеки магазин. Ето тук можете да видите как ми поднесоха пакери с морски дарове в един ресторант в Италия.

За рецептата за паста с телешко използвах тези гигантски макарони и телешко месо, което предварително запекох в гювеч с лук за няколко часа на не много силен огън.

Вижте и останалите ни предложения за рецепти с паста, както и как да приготвите телешко в уок или пък телешки джолан.

Ако ви е харесал блогът, харесайте фен страницата ни във ФБ.Pin It

Пакери с телешки жулиени

pakeri_s_teleshki_julieni

От sheytanova

Публикувано на : 12/12/2012

  • Брой / порции: 2 порции

Пакерите са традиционна неаполитанска паста. Имат формата на големи …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лукът се нарязва на ситно.
  2. Нарязаното телешко месо се осолява и се слага в гювеча.
  3. Подправя се с черен пипер и суха манатарка. Прибавят се лукът и бульона.
  4. Пече се на 120-130 градуса около 4-5 часа.
  5. След това доматеното пюре се оставя в тиган леко да се посгъсти, прибавя се останалия в гювеча сос с месото и се разбърква добре.
  6. Пастата се сварява до степен ал денте, отцежда се и се смесва със соса. Ястието се поднася топло.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress