Ето още едно от ястията за Коледа, които майка ми беше приготвила. Много вкусно и засищащо. За жалост ликьора не ни позволи да си хапнем пълнената тиква за Бъдни вечер, макар да беше готова.

Богатството на вкусове и аромати в пълнежа на тиквата е превъзходно – от една страна всички сушени плодове; ликьора, ванилията и разбира се една от най-коледните подправки – канелата.

Ето още рецепти с тиква:

Тиквеник

Крем супа от тиква

Печена тиква с мед и орехи

А виждали ли сте какви декорации могат да се правят от тиква

Ако ви допада блога, харесайте фен страницата ни – http://www.facebook.com/Merudia.bg

 Pin It

Пълнена тиква със сушени плодове и локум

palnena_tikva_sas_susheni_plodove

От sheytanova

Публикувано на : 01/05/2013

    Ето още едно от ястията за Коледа, които майка ми беше приготвила. Много …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Капачето на тиквата се отрязва и се оставя за капак при печенето. Тиквата се издълбава и се измива.
    2. Сушените плодове, които са по количество толкова, колкото да се напълни тиквата се слагат в съд и се заливат с ликьора и част от меда и подправките.
    3. Оставят се 2-3 часа да омекнат като от време на време се разбъркват.
    4. С останалата част от меда се намазва тиквата отвътре и се пълни с плодовете омесени с орехите и локума.
    5. Останалия сок също се добавя в тиквата. Отгоре се поръсва с кафява захар.
    6. Захлюпва се с капачето.
    7. Слага се в плик за печене, а отгоре фолио да не прегори капачето.
    8. Отначало се пече на 200 градуса за 20 минути, а после на 150 около 2 часа.
    9. Поднася се нарязана на парчета като диня.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress