Ето и една лесна за приготвяне лятна рецепта за пълнени чушки с кайма и леща. На практика вместо да пълните чушки с кайма и ориз можете да замените оризът с леща. Вместо да варите леща и да я отцеждате можете да използвате готова, консервирана леща, която можете да намерите във всеки от големите супермаркети. Така ще си спестите доста време.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg Vashata_mesarnica

Вижте още: рецепти с чушки:

Печени чушки с чесън

Парти сандвичи с извара, печени чушки и горгонзола

Пълнени калифорнийски чушки с яйце

Пълнени червени чушки с ориз и кайма на фурна

Пълнени чушки с извара на фурна

 

Пълнени чушки с кайма и леща

palneni-chushki-s-kaima-i-lesta

От sheytanova

Публикувано на : 07/21/2014

    Ето и една лесна за приготвяне лятна рецепта за пълнени чушки с кайма и …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Лукът се задушава в загрятото олио. Прибавя се каймата и се бърка докато стане на трохи (най-лесно може да направите това с домакинска тел за бъркане). Прибавят се всички подправки и моркова.
    2. Добавят се половината от настърганите домати и плънката се оставя за няколко минути докато течността се изпари.
    3. Почистените от дръжките и семето чушки се пълнят с плънката. Нареждат се в тавичка за печене и се поливат с останалите домати. Можете с острието на тънък нож да направите малки прорези върху чушките.
    4. Ястието се пече около 45 минути в предварително загрята умерена фурна.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress