Едно от любимите ми ястия от детството! Пълнени чушки! В Шумен му казват пълнен пипер, но дали е чушки, пипер, пиперки… няма да влизам в този спор. Ясно е така или иначе за каква вкусотия става въпрос.

У нас винаги пълнените чушки са се поднасяли с кисело мляко (подобно на мусаката, дроб сърмата). Вие поднесете чушките както предпочитате.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пиперена манджа с пиле

Пиперена манджичка с домати

Пълнени камби с боб

Печени чушки с чесън

Пикантна паста с пилешко и червена чушкаPin It

Пълнени червени чушки с ориз и кайма на фурна

palneni_cherveni_chushki_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 09/11/2013

    Едно от любимите ми ястия от детството! Пълнени чушки! В Шумен му казват …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Нарязаните на ситно лук и морков се задушават в сгорещеното олио.
    2. Добавя се каймата и черния пипер. Може да я разбърквате с домакинска тел, за да стане на трохи,
    3. Плънката се осолява, добавя се ориза и подправките. Разбърква се и се добавя 1 1/2 ч.ч вода.
    4. Котлонът се намалява и се оставя да къкри до полуготовност.
    5. Чушките се избушват, осоляват се от вътрешната страна леко и се слагат по няколко капки оцет.
    6. Чушките се пълнят с плънката и на няколко места се набучват с игла.
    7. Пълнените чушки се нареждат в тава и се поливат с подсолена вода (до половината на чушките).
    8. Чушките се пекат около 40 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress