Едно от любимите ми ястия от детството! Пълнени чушки! В Шумен му казват пълнен пипер, но дали е чушки, пипер, пиперки… няма да влизам в този спор. Ясно е така или иначе за каква вкусотия става въпрос.

У нас винаги пълнените чушки са се поднасяли с кисело мляко (подобно на мусаката, дроб сърмата). Вие поднесете чушките както предпочитате.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пиперена манджа с пиле

Пиперена манджичка с домати

Пълнени камби с боб

Печени чушки с чесън

Пикантна паста с пилешко и червена чушка

Pin It

Пълнени червени чушки с ориз и кайма на фурна

От sheytanova Публикувано на : 09/11/2013

    Едно от любимите ми ястия от детството! Пълнени чушки! В Шумен му казват …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Нарязаните на ситно лук и морков се задушават в сгорещеното олио.
    2. Добавя се каймата и черния пипер. Може да я разбърквате с домакинска тел, за да стане на трохи,
    3. Плънката се осолява, добавя се ориза и подправките. Разбърква се и се добавя 1 1/2 ч.ч вода.
    4. Котлонът се намалява и се оставя да къкри до полуготовност.
    5. Чушките се избушват, осоляват се от вътрешната страна леко и се слагат по няколко капки оцет.
    6. Чушките се пълнят с плънката и на няколко места се набучват с игла.
    7. Пълнените чушки се нареждат в тава и се поливат с подсолена вода (до половината на чушките).
    8. Чушките се пекат около 40 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      4 отговори
        • sheytanova
          sheytanova says:

          Става въпрос за тел, с която разбивате яйца. Аз не виждам нищо гнусно в това…

          Отговор
      1. milena
        milena says:

        Аз честно казано също не разбрах веднага какво точно значи тел за готвене. Според мен с тел се мият засъхналите мръсни тенджери, а другото е бъркалка за яйца. Явно във всеки край на България има различни наименования… Защо сте толкова груба, Евгения?

        Отговор

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *