В най-горещите дни на годината е добре да похапваме леки храни. Предлагам една рецепта, която освен, че се приготвя сравнително бързо е и доста апетитна – особено подходящи летни пълнени чушки с извара и сирене. На някои може тази рецепта с чушки да ви напомни за чушки бюрек, но разликата е, че при тази ще си спестите както печенето и беленето на чушките, така и след това панирането.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

И така… ключово е да използвате висококачествени извара и сирене – всичко останало е лесно. Аз лично предпочитам кашкавалена извара, когато успея да намеря.

Вижте още:

Пълнени калифорнийски чушки с яйце

Разядка с печени чушки и чесън

Банички – охлювчета с извара и спанак

Ньоки с извара и спанак

 Pin It

Пълнени чушки с извара на фурна

palneni_chushki_s_izvara_na_furna

От sheytanova

Публикувано на : 08/01/2013

  • Брой / порции: 4 порции

В най-горещите дни на годината е добре да похапваме леки храни. Предлагам …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Чушките се избушват – премахват се дръжките и семките.
  2. Сиренето се натрошава, добавя се изварата, яйцата, подправките и доматеното пюре. Ако е необходимо – добавете сол (това зависи колко е солено сиренето).
  3. Чушките се пълнят с плънката с извара и сирене и се поставят в тавичка.
  4. На дъното на тавичката се слага водата, а чушките се поливат с олиото. Посоляват се леко.
  5. Пекат се с капак или покрити с фолио около 30 минути на 170 градуса и още 5-10 минути без фолио.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress