В най-горещите дни на годината е добре да похапваме леки храни. Предлагам една рецепта, която освен, че се приготвя сравнително бързо е и доста апетитна – особено подходящи летни пълнени чушки с извара и сирене. На някои може тази рецепта с чушки да ви напомни за чушки бюрек, но разликата е, че при тази ще си спестите както печенето и беленето на чушките, така и след това панирането.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
И така… ключово е да използвате висококачествени извара и сирене – всичко останало е лесно. Аз лично предпочитам кашкавалена извара, когато успея да намеря.
Вижте още:
Пълнени калифорнийски чушки с яйце
Разядка с печени чушки и чесън
Банички – охлювчета с извара и спанак
Pin It
Пълнени чушки с извара на фурна

От 08/01/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 4 порции
В най-горещите дни на годината е добре да похапваме леки храни. Предлагам …
Необходими продукти
- 8 едри чушки без дръжки и семки
- 500 грама извара пълномаслена кашкавалена на Harmonica
- 150 грама сирене
- 1-2 с.л. доматено пюре
- 3 средно големи яйца
- 1 ч.л. чубрица
- шарен пипер на вкус
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сминдух
- 2 с.л. магданоз нарязан на ситно
- 2 с.л. олио
- 1 кафяна чаша вода
- сол на вкус
Приготвяне
- Чушките се избушват - премахват се дръжките и семките.
- Сиренето се натрошава, добавя се изварата, яйцата, подправките и доматеното пюре. Ако е необходимо - добавете сол (това зависи колко е солено сиренето).
- Чушките се пълнят с плънката с извара и сирене и се поставят в тавичка.
- На дъното на тавичката се слага водата, а чушките се поливат с олиото. Посоляват се леко.
- Пекат се с капак или покрити с фолио около 30 минути на 170 градуса и още 5-10 минути без фолио.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!