Има хиляди рецепти за пълнени гъби и по-точно различни вариации за плънката.

Ето няколко идеи:

Напълнете гъбите с пънчетата на самите гъби, като ги накълцате на ситно и овкусите със сол, магданоз, чесън,

Друга популярна рецепта за пълнени гъби е да ги напълните просто с кашкавал.

Може също с предварително запържена кайма, със съвсем малко доматен сос, накълцан на ситно лук и подправки.

Аз ще ви предложа една рецепта за пълнени гъби, но вместо куатро формаджи (4 сирена), ще приготвим гъбите запечени на фурна с пет сирена (чинкуе формаджи).

Комбинацията от сирена може да варира – експериментирате с италиански, френски, швейцарски сирена…

Чувала съм, че приготвят рецептата куатро формаджи от сметана и синьо сирене. Което е крайно неправилно. Това си е сирене със сметана, сиренето е едно, а къде са останалите три сирена до куатро формаджи (четири сирена).

 

Пълнени гъби чинкуе формаджи Recipe

palneni_gabi_cinque_formaggi

От sheytanova

Публикувано на : 04/21/2012

  • Подготовка: 15 минути
  • Приготвяне : 20 минути
  • Готово след: 35 минути

Има хиляди рецепти за пълнени гъби и по-точно различни вариации за …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Гъбите се почистват и пънчетата им се отстраняват.
  2. Сирената се нарязват на кубчета, като от всяко се поставя в гъбката и отгоре се поръсва в пармиджано реджано.
  3. Допълнително сол не се добавя, тъй като сирената са достатъчно солени.
  4. В тефлонова тавичка се нареждат гъбите като се налива малко вода на дъното.
  5. Гъбите се пекат на докато сирената се разтопят и отгоре се получи розова апетитна коричка.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress