Харесвам калифорнийските чушки по две причини. Първата е, че са с прекрасни цветове – наситено жълти, от коледно до оранжево – червени и прекрасно зелени. 🙂 Другата причина е, че са големи и мога да ги срежа на две и да ги пълня с разнообразни плънки. Има място дори и да чукна едно яйце.

kaliforniiski_chushki

Можете да намерите калифорнисйки чушки в големите супер маркети, аз лично тези ги купих от Пикадили. Предлагат се целогодишно.

Ако искате все пак да заложите на българските чушки, изпробвайте рецептата за пълнени камби с боб.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg

Пълнени калифорнийски чушки с яйце

palneni_kaliforniiski_chushki_s-iaize

От sheytanova

Публикувано на : 02/27/2013

  • Брой / порции: 3 -4 порции

Харесвам калифорнийските чушки по две причини. Първата е, че са с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лукът и чесънът се задушават в загрения зехтин. После се прибавят морковите, нарязани на ситно.
  2. След като зеленчуците онекнат се прибавят каймата, черен пипер и сол.
  3. С дървена лъжица трябва да я направите на трохи. Прибавят се гъбите и останалите подправки.
  4. След като гъбите пуснат сока си се добавят консервираните домати (пасирани или нарязани на ситно) и се бърка докато сместа се редуцира до желаната гъстота.
  5. Калифорнийските чушки се разрязват на две както на снимката. и се посоляват леко.
    kaliforniiski_chushki_
  6. Чушките се пълнят с плънката като се оставя място най-отгоре за едно яйце.
  7. Във всяка чушка се чуква по едно яйце.
  8. Чушките се нареждат в съда, в който ще се пекат и на дъното се налива малко вода (около 1/2 ч.ч.).
    palneni_chushki_s_kaima
  9. Чушките се пекат около 30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress