Харесвам калифорнийските чушки по две причини. Първата е, че са с прекрасни цветове – наситено жълти, от коледно до оранжево – червени и прекрасно зелени. 🙂 Другата причина е, че са големи и мога да ги срежа на две и да ги пълня с разнообразни плънки. Има място дори и да чукна едно яйце.
Можете да намерите калифорнисйки чушки в големите супер маркети, аз лично тези ги купих от Пикадили. Предлагат се целогодишно.
Ако искате все пак да заложите на българските чушки, изпробвайте рецептата за пълнени камби с боб.
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Пълнени калифорнийски чушки с яйце

От 02/27/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 -4 порции
Харесвам калифорнийските чушки по две причини. Първата е, че са с …
Необходими продукти
- 3 калифорнийски чушки
- 450 грама кайма
- 4-5 броя печурки нарязани на ситно
- 6 яйца
- 1 малък морков
- 1 скилидка чесън
- 1 малка глава лук
- 1 ч.ч. домати консервирани
- 1 ч.л. чубрица
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 щипка кимион
- черен пипер на вкус
- 1 ч.л. семена от копър
- 1 щипка кайенски пипер
- 1-2 с.л. зехтин
- сол на вкус
Приготвяне
- Лукът и чесънът се задушават в загрения зехтин. После се прибавят морковите, нарязани на ситно.
- След като зеленчуците онекнат се прибавят каймата, черен пипер и сол.
- С дървена лъжица трябва да я направите на трохи. Прибавят се гъбите и останалите подправки.
- След като гъбите пуснат сока си се добавят консервираните домати (пасирани или нарязани на ситно) и се бърка докато сместа се редуцира до желаната гъстота.
- Калифорнийските чушки се разрязват на две както на снимката. и се посоляват леко.
- Чушките се пълнят с плънката като се оставя място най-отгоре за едно яйце.
- Във всяка чушка се чуква по едно яйце.
- Чушките се нареждат в съда, в който ще се пекат и на дъното се налива малко вода (около 1/2 ч.ч.).
- Чушките се пекат около 30 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!