Калмарите винаги ги свързвам с прохладните вечери край брега на морето. Представям си уютни рибни ресторанти или някоя гръцка таверна, в която се чува бузуки да свири. Анасоновият аромат се носи из въздуха и гърците наоколо да се смеят шумно.

Доходи ви се до Гърция, нали? И на мен също :)

Макар да имат богато разнообразие от техни си риби, в много гръцки домове се приготвят калмари, тази рецепта включително я знам от една гъркиня.Pin It

Пълнени калмари с ориз и спанак Recipe

palneni_kalmari_s_oriz_i_spanak

От sheytanova

Публикувано на : 06/27/2012

  • Брой / порции: 4 Servings
  • Подготовка: 5 минути
  • Приготвяне : 45 минути
  • Готово след: 50 минути

Калмарите винаги ги свързвам с прохладните вечери край брега на морето. …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Тиганът се загравя, добавя се зехтинът, след това скилидките чесън, нарязани на ситно.
  2. Добавя се ориза и се запържва леко. Залива се със зеленчуков бульон, отвреме навреме се разбърква. Добавя се сол, черен пипер и подправките Малко преди да е готов се добавя спанака.
    oriz_sas_spanak
  3. След като оризът е готов, с него се напълват калмарите до половината и се „зашиват“ с клечки за зъби.
  4. Настърганите домати (по желание с машинка могат да се махнат и семките) се посоляват и се слагат в тенджера и после се добавят калмарите да врат в доматеното пюре.
  5. Калмарите се варят 10 минути, след което се обръщат от другата страна. Добавя се и брюкселското време за 10 минути да се свари в горещото доматено пюре.
  6. Сервират се топли.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress