Лимецът е една от суперхраните и за радост добива все по-голяма популярност у нас. Наред с редицата полезни вещиства, на които е богат, лимецът е лесносмилаема храна и е подходящ за хора с непоносимост към глутен.
Предлагам ви една рецепта за пълнени камби, в плънката на която освен ориз се използва и лимец.
Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg
Вижте още:
Пълнени калифорнийски чушки с яйце
Pin ItПълнени камби с лимец

От 09/16/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 6-7 пълнени камби
Лимецът е една от суперхраните и за радост добива все по-голяма …
Необходими продукти
- 6-7 червени камби
- 1 ч.ч. ориз
- 2/3 ч.ч. лимец
- 1 кубче бульон био
- 1 морков
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. зехтин
- сол на вкус
- 2 с.л. зеленчуци сушени, микс
- 1 ч.л. чубрица
- 2 с.л. магданоз за поръстване
- 1-2 с.л. оцет
- черен пипер на вкус
Приготвяне
- Лимецът се накисва в хладка вода от предната нощ.
- Камбите се почистват, избушват и осоляват леко от вътрешната страна. добавят се по няколко капки оцет във всяка камба.
- Лукът, чесънът и морковите, нарязани на ситно, се задушават в загретия зехтин.
- Прибавят се оризът и черния пипер и се разбърква. Добавят се 2 ч.ч. вода, кубчето бульон, сол и останалите подправки. Малко след това се прибавя и лимецът.
- Плънката се оставя да къкри на котлона и при необходимост се добавя още малко вода.
- Камбите се пълнят с плънката и се нареждат в тава. Налива се вода, която да покрива около 1/2 от камбите. Правят се прорези с върха на остър нож по камбите, за да може водата да проникне вътре.
- Камбите се пекат 25 минути, покрити с фолио и след това още 20 без на 170 градуса.
След това камбите се поръсват с пресен магданоз.
- По желание може да сервирате пълните камби с кисело мляко.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!