Лимецът е една от суперхраните и за радост добива все по-голяма популярност у нас. Наред с редицата полезни вещиства, на които е богат, лимецът е лесносмилаема храна и е подходящ за хора с непоносимост към глутен.

Предлагам ви една рецепта за пълнени камби, в плънката на която освен ориз се използва и лимец.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Пълнени камби с боб

Печени чушки с чесън

Пълнени калифорнийски чушки с яйце

Pin It

Пълнени камби с лимец

От sheytanova Публикувано на : 09/16/2013

  • Брой / порции: 6-7 пълнени камби

Лимецът е една от суперхраните и за радост добива все по-голяма …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Лимецът се накисва в хладка вода от предната нощ.
  2. Камбите се почистват, избушват и осоляват леко от вътрешната страна. добавят се по няколко капки оцет във всяка камба.
  3. Лукът, чесънът и морковите, нарязани на ситно, се задушават в загретия зехтин.
  4. Прибавят се оризът и черния пипер и се разбърква. Добавят се 2 ч.ч. вода, кубчето бульон, сол и останалите подправки. Малко след това се прибавя и лимецът.
  5. Плънката се оставя да къкри на котлона и при необходимост се добавя още малко вода.
  6. Камбите се пълнят с плънката и се нареждат в тава. Налива се вода, която да покрива около 1/2 от камбите. Правят се прорези с върха на остър нож по камбите, за да може водата да проникне вътре.
  7. Камбите се пекат 25 минути, покрити с фолио и след това още 20 без на 170 градуса. След това камбите се поръсват с пресен магданоз.
  8. По желание може да сервирате пълните камби с кисело мляко.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *