Преди няколко седмици бях на обяд в Клуба на архитекта и опитах пилешко с чоризо. Вкусът ми ми допадна особено много – леко пиперливия вкус на испанския колбас чоризо и изчистения вкус на пилешкото се съчетават разкошно.
Пълненото бутче с чоризо в Клуба на архитекта беше поднесено със запечени картофи. Вие можете да сервирате пилешкото с любимата ви гарнитура. Аз заложих на зелена салата.
Ако се чудите как се пълни пилешко бутче… Това всъщност е изключително лесно. Първо трябва да отлепите кожата на бутчето на пилето без да я отделяте от самото месо. Ако отлепянето на места е по-трудно, помогнете си с остър нож, като внимавайте да не пробиете кожата.
Трябва да можете спокойно да вкарвате пръстите си под кожата на пилето. Именно там се слагат част от подправките (сол, черен пипер) и чоризото.
Ако не намерите чоризо или не ви допада вкуса му, можете да замените испанския колбас с бекон, пеперони (много подобен колбас на чоризото), бански старец.
Вижте още:
Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПълнено пилешко бутче с чоризо

От 03/01/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 2 порции
Преди няколко седмици бях на обяд в Клуба на архитекта и опитах пилешко с …
Необходими продукти
- 2 пилешки бутчета
- 6 парченца чоризо
- 1 ч.л. масло
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- няколко печурки
- зелена салата за гарнитура
Приготвяне
- Пилешките бутчета се пълнят с чоризо, както е описано по-горе.
- Бутчетата се натриват с масло, осоляват, поръсват се с черен пипер.
- Слагат се в плик за печене, заедно с гъбите.
- Пълнените бутчета се пекат около 40-50 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
- Поднасят се с гарнитура по избор - в моя случай - зелена салата.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!