Преди няколко седмици бях на обяд в Клуба на архитекта и опитах пилешко с чоризо. Вкусът ми ми допадна особено много – леко пиперливия вкус на испанския колбас чоризо и изчистения вкус на пилешкото се съчетават разкошно.

Пълненото бутче с чоризо в Клуба на архитекта беше поднесено със запечени картофи. Вие можете да сервирате пилешкото с любимата ви гарнитура. Аз заложих на зелена салата.

pileshko_s_chorizo

Ако се чудите как се пълни пилешко бутче… Това всъщност е изключително лесно. Първо трябва да отлепите кожата на бутчето на пилето без да я отделяте от самото месо. Ако отлепянето на места е по-трудно, помогнете си с остър нож, като внимавайте да не пробиете кожата.

Otlepvane_na_koja_na_pile

Трябва да можете спокойно да вкарвате пръстите си под кожата на пилето. Именно там се слагат част от подправките (сол, черен пипер) и чоризото.

palnene_na_butche

Ако не намерите чоризо или не ви допада вкуса му, можете да замените испанския колбас с бекон, пеперони (много подобен колбас на чоризото), бански старец.

Вижте още:

Пилешки бутчета с бекон

Пилешко със спанак

Пилешки бутчета със сомак

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Пълнено пилешко бутче с чоризо

palneno_pileshko_butche_s_chorizo

От sheytanova

Публикувано на : 03/01/2013

  • Брой / порции: 2 порции

Преди няколко седмици бях на обяд в Клуба на архитекта и опитах пилешко с …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Пилешките бутчета се пълнят с чоризо, както е описано по-горе.
  2. Бутчетата се натриват с масло, осоляват, поръсват се с черен пипер.
  3. Слагат се в плик за печене, заедно с гъбите.
  4. Пълнените бутчета се пекат около 40-50 минути в предварително загряна фурна на 180 градуса.
  5. Поднасят се с гарнитура по избор – в моя случай – зелена салата.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress