Преди време приготвих фарфале с домашно песто росо. Сега обаче бях прекалено натоварена и реших да заложа на червеното песто на Barilla.

barilla_pesto_rosso

Харесвам продуктите на Barilla още от времето, когато учех в Италия. Обичам ги и по още една причина – правят страхотни реклами, ако изгледахте няколко техни спота, ще се влюбите със сигурност и вие в продуктите им – както различните видове песто, така и сухата им паста.

За тази рецепта обаче реших да използвам пълнозърнести спагети на друга марка, отново италиански 🙂

palnozarnesti_spaghetti

И двата продукта, които ви трябват за рецептата, както също пресен босилек и специалният зехтин с риган, който ще използвам можете да намерите в Lidl. В момента там се провежда седмицата на италианската кухня! Любимата ми кухня! Фестивал на вкусовете, ако питате мен 🙂

И така… хайде да слагаме тенджерата за спагети с водата да завира. Не забравяйте да подсолите водата. Вижте тук как правилно да сварите пастата.

Вижте още:

Спагети с вурстчета в доматен сос

Спагети със свинско рагу и чери домати

Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти

Харесайте страницата ни във фейсбук: http://www.facebook.com/Merudia.bg

Pin It

Пълнозърнести спагети с песто росо

От sheytanova Публикувано на : 04/11/2013

  • Брой / порции: 3 порции

Преди време приготвих фарфале с домашно песто росо. Сега обаче бях …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Спагетите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте.
  2. Отцеждат се добре и се добавя малко зехтин с риган към тях.
  3. По желание можете да затоплите пестото на тиган преди да го добавите към пастата. Аз лично го слагам направо, без да го затоплям.
  4. Разбърква се добре. По желание можете да добавите сол.
  5. Спагетите се сервират в леко затоплена чиния. Отгоре се поръсва с пресен босилек - накъсан или нарязан на ситно.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress

    0 отговори

    Напиши коментар

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *