Преди време приготвих фарфале с домашно песто росо. Сега обаче бях прекалено натоварена и реших да заложа на червеното песто на Barilla.
Харесвам продуктите на Barilla още от времето, когато учех в Италия. Обичам ги и по още една причина – правят страхотни реклами, ако изгледахте няколко техни спота, ще се влюбите със сигурност и вие в продуктите им – както различните видове песто, така и сухата им паста.
За тази рецепта обаче реших да използвам пълнозърнести спагети на друга марка, отново италиански 🙂
И двата продукта, които ви трябват за рецептата, както също пресен босилек и специалният зехтин с риган, който ще използвам можете да намерите в Lidl. В момента там се провежда седмицата на италианската кухня! Любимата ми кухня! Фестивал на вкусовете, ако питате мен 🙂
И така… хайде да слагаме тенджерата за спагети с водата да завира. Не забравяйте да подсолите водата. Вижте тук как правилно да сварите пастата.
Вижте още:
Спагети с вурстчета в доматен сос
Спагети със свинско рагу и чери домати
Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти
Харесайте страницата ни във фейсбук: http://www.facebook.com/Merudia.bg
Pin ItПълнозърнести спагети с песто росо

От 04/11/2013
Публикувано на :- Брой / порции: 3 порции
Преди време приготвих фарфале с домашно песто росо. Сега обаче бях …
Необходими продукти
- 300 грама спагети пълнозърнести
- 1 бурканче песто росо, Barilla
- 1-2 с.л. зехтин
- сол на вкус
- няколко листа босилек пресен
Приготвяне
- Спагетите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте.
- Отцеждат се добре и се добавя малко зехтин с риган към тях.
- По желание можете да затоплите пестото на тиган преди да го добавите към пастата. Аз лично го слагам направо, без да го затоплям.
- Разбърква се добре. По желание можете да добавите сол.
- Спагетите се сервират в леко затоплена чиния. Отгоре се поръсва с пресен босилек - накъсан или нарязан на ситно.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!