Ето и другата рецепта, която приготвих за кулинарната рубрика на вестник „Всичко за семейството“. Макар да бях приготвяла пана кота с ягоди преди това за блога, реших да пробвам как ще се получи със смокини. До сега бях опитвала пана кота със сладко от смокини, но никога с пресни. Получи се чудесно!Pin It

Пана кота със смокини Recipe

pana_cotta_sas_smokini

От sheytanova

Публикувано на : 08/25/2012

    Ето и другата рецепта, която приготвих за кулинарната рубрика на вестник …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Разтворете желатина в 9-10с.л. студена вода докато набъбне. Сложете сметаната в тенджерка с незалепващо покритие и я оставете да заври.
    2. Прибавете меда, захарта и желатина. Бъркайте интензивно докато продуктите се усвоят добре. Оставете сместа да се охлади за около 15-20 минути.
    3. През това време нарежете смокините на малки парчета. Намаслете купичките, които ще използвате за десерта с малко олио, за да можете после лесно да обърнете пана котата. Сложете на дъното им от нарязаните плодове.
    4. След като изстине сметаната добавете киселото мляко и с помощта на бъркалка, бъркайте докато се получи гланна смес. Излейте я в десертните купички и оставете в хладилник поне 6 часа да стегне. Поднесете в десертна чинийка; по желание със сироп от горски плодове и допълнително пресни смокини.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress