Филетата от пангасиус са особено предпочитани, защото се приготвят бързо и вкусът на самата риба се харесва на повечето хора. Азиатският вкус на рибата успешно се съчетава с различни гарнитури и като цяло допада на българина. В случая рибния вкус на рибата е приятно освежен от магданоза, а за повече мекота е добавена сметана. Кедровите ядки придават деликатна ядковост и хармонията от вкусове в пълна!

Остава да опитате да приготвите рибата и няма да се чудите вече как да приготвите пангасиус!

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Поширана сайда с виолетово ризото

Сьомгова пъстърва със сметана, синьо сирене и стафиди

Сьомга с босилеково песто и сос тартар

Сьомга с девисил на фурнаPin It

Пангасиус с магданоз и кедрови ядки

pangasius_s_magdanoz_i_kedrovi_yadki

От sheytanova

Публикувано на : 12/04/2013

  • Брой / порции: 1 порция

Филетата от пангасиус са особено предпочитани, защото се приготвят бързо …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Филетата са осоляват и се поръсват с шарен пипер. По желание можете да ги разрежете на 2 или 3 парчета или да ги запечете цели.
  2. В намазнена тавичка се слагат филетата, като отгоре се поливат със смес от ситно нарязания магданоз (около 10 стръка), сметаната (50 мл), кедровите ядки (1 с.л.) и зехтина (1 с.л.)
  3. Филетата се запичат в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 25 минути.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress