Панираните банани ги асоциирам с китайските ресторанти. Реших обаче да изпробвам рецептата за панирани банани в домашни условия и то взе че стана 🙂
Най-често панираните банани се поливат с мед, понякога се поръсват и със сусам. Можете да експериментирате. Аз имах готов сос от боровинки и използвах него!
Да ви е сладко!
Pin ItПанирани банани със сок от боровинки Recipe

От 06/19/2012
Публикувано на :- Брой / порции: 2-3 Servings
- Подготовка: 5 минути
- Приготвяне : 10 минути
- Готово след: 15 минути
Панираните банани ги асоциирам с китайските ресторанти. Реших обаче да …
Необходими продукти
- 3 едри банана
- 100 грама брашно
- 1 яйце
- 3 с.л. захар (може и ванилена)
- 1 пакетче ванилия
- 1 щипка сол
- 1/3 пакетче бакпулвер
- олио за пържене
- сок от боровинки
Приготвяне
- Бананите се обелват и се нарязват на филийки с дебелина около 1 см.
- От брашното, яйцата, захарта, бакпулвера и солта се приготвя панировката.
- Бананите се потапят в панировката и се пържат в предварително сгорещено олио от двете страни.
- Поливат се със сос от боровинки.
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
Напиши коментар
Want to join the discussion?Feel free to contribute!