Белият амур се приготвя както шарана. За приготвянето на амур са необходими единствено брашно и галета за панировката, сол и черен пипер. В готвенето му няма нищо сложно, публикувам тази рецепта с единствената цел да ви дам идея, да ви припомня за ароматната пържена рибка от детството.

Измийте рибата и я подсушете. Осолете я леко, най-добре с морска сол, поръсеете по желание с черен пипер. Преди да я потопите в тигана със сгорещеното олио, оваляйте рибата първо в брашно, а после в галета.

Пържете до златисто, извадете и оставете мазнината да се отцеди върху хартия.

Сервирайте рибата със зелева салата и лимон.

Още идеи за приготвяне на риба можете да намерите тук. А, ако се чудите от къде да купите риба в София, погледнете списъкът с рибни магазини.

Ако ви е харесал сайтът, можете да харесате фен страницата във Фейсбук.Pin It