Както наскоро ви писах, в България виреят летни черни трюфели, които в голямата си част се изнасят за Италия, Франция, Англия. Аз обаче имам щастието да имам достъп до тези трюфели и през последните 2 години експериментирам да готвя с трюфели и да ги слагам в различни рецепти. Още като стартирах блога си една от първите рецепти, които публикувах беше за паста с трюфели.

Днес реших да ви дам една идея как да приготвите трюфелите. В случая рецептата е изключително популярна – пържения яйца, към които се добавят настъргани летни черни трюфели.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Вижте още:

Бъркани яйца със саздърма

Вурстчета със зелени чушки и яйца на тиган

Яйца по панагюрскиPin It

Пържени яйца с български черен летен трюфел

parjeni_yaiza_s_bulgarski_leten_trjufel

От sheytanova

Публикувано на : 07/28/2013

  • Брой / порции: 1 порция

Както наскоро ви писах, в България виреят летни черни трюфели, които в …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Олиото се загрява в тиган и яйцата се счупват като се внимава да не се скъса жълтъка.
  2. След като яйцата се сложат в тигана посоляват се и се похлупват с капак.
  3. Жълтъкът трябва да се забули и да остане леко рохък.
  4. След като яйцата са готови, върху тях се настъргва трюфелът.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress