Макар на италиански „parmigiana“ да означава „от Парма“, италианското ястие произхожда от южна Италия. Най-често пармиджана се прави с патладжани, но аз ще ви покажа и как можете да го направите от тиквички. Приготвя се както посна пармиджана, така може да се добави пилешко или друг вид месо. Традиционно отгоре се запича с италианско сирене – било то моцарела или пармезан.

Деан, който е най-месоядният човек на света, след като опита пармиджаната каза, че това е най-вкусното посно ястие, което някога е опитвал! Прекрасно основно ястие (или предястие) за края на лятото. Насладете му се!

Вижте още:

Италианско предястие с песто от тиквички, прошуто крудо и моцарела

Крем супа от тиквички

Пилешко с тиквички на фурна полято с чеснов сос

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg

Пармиджана с тиквички

parmigiana_s_tikvichki_rezepta

От sheytanova

Публикувано на : 09/28/2012

    Макар на италиански „parmigiana“ да означава „от Парма“, италианското ястие …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Тиквичките се обелват и се нарязват на кръгчета. овалват се в брашно и се пържват в загряно олио.
    2. После се добавят доматите и гъбите със сол на вкус. Оставя се сместа да се посгъсти като се разбърква перидочно (около 10 минути). Малко преди да се отнеме от огъня се добавят останалите подправки – целина, босилек, чубрица, магданоз.
    3. Един ред тиквични се нареждат на дъното на съда за печене.
    4. После върху тиквичките се изсипва част от доматената смес и се разпределя равномерно. Поръсва се с прясно настърган пармезан. Така се нареждат останалите тиквички, сос и пармезан докато свършат. Най-отгоре се поръсва обилно с пармезан.
    5. Запича се около 20 минути в предварително нагряна фурна.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress