За рецептата за парти сандвичите използвам изварата на Хармоника (която е кашкавалена), както и печени чушки. Като цяло комбинацията печени червени чушки и сирена ми допада много. За да има повече свежест добавих и по един слой нарязан магданоз, основно за да изглеждат по добре сандвичите.

Идеята за оформянето по този начин на сандвичите дойде от една рецепта в списание меню, само че там сандвичите са под формата на хапки. Съставките значително се различават също.

Особено важно е да подберете правилния хляб за тези сандвичи, защото не с всеки би се получил желаният резултат. Аз използвах ръжен био хляб. Ако е нарязан на филийки – чудесно, ако не трябва да изпозлвате тънък и остър нож и да го нарежете сами.

Можете сами да решите как да редувате плънките в този сандвич. На практика те са два вида – едната е със сметана и горгонзола, а другата е с извара и печени чушки. Ако ви харесва силният вкус на синьото сирене – използвайте от тази плънка повече. Важно е обаче, когато приготвяте плънката с извара и чушки предварително да отцедите добре чупките (ако са от консерва) и да ги пасирате. Чак след това ги сложете в изварата и разбъркайте, защото в противен случай сместа ще стане по-течна.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bgPin It

Парти сандвичи с извара, печени чушки и горгознзола

parti-sandvichi

От sheytanova

Публикувано на : 01/12/2014

  • Брой / порции: 12 мини сандвича

За рецептата за парти сандвичите използвам изварата на Хармоника (която …

Необходими продукти

Приготвяне

  1. Печените чушки (обелени и изчистени) се пасират и към тях се прибавя изварата. Ако прецените можете да добавите сол на вкус( Но имайте предвид, че горгознолата е солена) Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
  2. В отделна купа сметаната се разбърква добре заедно с натрошената горгонзола (за да стане по-гладка сместа можете и да пасирате).
  3. Филийка от ръжения хляб се намазва с червеникавата смес. Отгоре се поставя филия, намазана с бяла смес. След това следва отново филия с червеникава смес + магданоз.
  4. Завършва се с филия хляб. Така сандвичите се оставят за около половин час във фризер, увити във фолио.
  5. След това се срязват на две и върху всеки се шприцова малка розичка от червеникавата смес.

    WordPress Recipe Plugin by ReciPress