В България най-често асоциираме приготвянето на шкембе с шкембе чорбата. Италианците обаче приготвят шкембето по удивително апетитни начини, един от които е паста с шкембе и доматен сос. Можете да поднесете пастата с шкембе като основно ястие или както италианците правят – можете да сипете една по-малка порция преди основното ястие.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg  Vashata_mesarnica

Вижте още идеи как да приготвим шкембе:

Шкембе по милански

Шкембе с гъби в гювеч

Шкембе с език на фурна

Шкембе чорба със зеленчуци

 

 

Паста с шкембе и доматен сос

паста-с-шкембе

От sheytanova

Публикувано на : 09/13/2014

    В България най-често асоциираме приготвянето на шкембе с шкембе чорбата. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Телешкото шкембе се сварява в подсолена вода до готовност.
    2. След като е готово се нарязва на ленти. В сгорещения зехтин се задушава чесъна и лука докато омекнат. Прибавя се шкембето, сол, подправките и се разбърква.
    3. Добавя се доматеното пюре и се оставя за няколко минути докато се посгъсти соса.
    4. Пастата се сварява според указанията на опаковката. След това се отцежда и се прибавя в тенджерата при соса. Разбърква се добре.
    5. Пастата се поднася топла с настърган кашкавал най-отгоре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress