В България най-често асоциираме приготвянето на шкембе с шкембе чорбата. Италианците обаче приготвят шкембето по удивително апетитни начини, един от които е паста с шкембе и доматен сос. Можете да поднесете пастата с шкембе като основно ястие или както италианците правят – можете да сипете една по-малка порция преди основното ястие.

Харесайте страницата ни във фейсбук – http://www.facebook.com/Merudia.bg


Вижте още идеи как да приготвим шкембе:

Шкембе по милански

Шкембе с гъби в гювеч

Шкембе с език на фурна

Шкембе чорба със зеленчуци

 

 

Паста с шкембе и доматен сос

От sheytanova Публикувано на : 09/13/2014

    В България най-често асоциираме приготвянето на шкембе с шкембе чорбата. …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Телешкото шкембе се сварява в подсолена вода до готовност.
    2. След като е готово се нарязва на ленти. В сгорещения зехтин се задушава чесъна и лука докато омекнат. Прибавя се шкембето, сол, подправките и се разбърква.
    3. Добавя се доматеното пюре и се оставя за няколко минути докато се посгъсти соса.
    4. Пастата се сварява според указанията на опаковката. След това се отцежда и се прибавя в тенджерата при соса. Разбърква се добре.
    5. Пастата се поднася топла с настърган кашкавал най-отгоре.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress

      0 отговори

      Напиши коментар

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Вашият отговор на halloween party selber machen Отказ

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *