В това ястие можете да комбинирате различни морски дарове – както от Черно море, така и от Средиземноморието и Северните държави. Аз заложих на скариди, черноморски миди и рулца от раци. По желание може да се сложат калмари, парченца риба, раци, лобстър.

Сварете пастата в подходяща тенджера и спазвайте съветите на мерудия.бг за варене на паста, за да постигнете максимално добри резултати.

Ако сте любител на рецептите с морски и речни дарове, посетете секцията за рибни предястия и основни ястия с риба и морски дарове.

Харесайте страницата ни във фейсбук – https://www.facebook.com/Merudia.bg?ref=hl

Вижте още:

Бързи спагети с магданозено песто и свинско филе на ленти

пагети с наденица

Спагети с пиле, гъби и кафе в сметанов сос

Спагети със свинско рагу и чери домати

Паста с морски дарове

pasta_s_morski_darove

От sheytanova

Публикувано на : 07/31/2012

    В това ястие можете да комбинирате различни морски дарове – както от …

    Необходими продукти

    Приготвяне

    1. Мидите се изсипват от 15-20 см височина върху кухненския плот и тези, които не затворчт черупките си се изхвърлят. След това се изчистват добре под течаща вода с помощта на четка. Махват се брадите им.
    2. В загрята тенджера с 1/2 – 1 ч.ч. вода се изсипват мидите и се поставят захлюпени на силен огън докато разтворят черупките си. Тези с неотворените черупки се изхвърлят.
    3. В незалепващ тиган се загрява 3-4 с.л. зехтин, в който се добавят 8-10 зърна бял пипер и 1 листо скъсано на 3 дафинов лист. Скаридите се изсипват в тигана и се посоляват. Разбъркват се и се готвят около 2-3 минути.
    4. Към тях се прибавят мидите и ако е останал някакъв сос от тях, като се проверява за пясък. Ако има пясък – се изхвърля.
    5. Към сместа се прибавя доматеното пюре и се разбърква добре. Оставя се да къкри около 5-6 минути. Прибавят се предваритено размразените и нарязани на кубчета рачешки рулца.
    6. През това време се сварява пастата според указанията на опаковката, отцежда се и се прибавя към соса с моркси дарове.
    7. Разбърква се добре. Пастата с моркси дарове се поднася топла с подходящо охладено вино.

      WordPress Recipe Plugin by ReciPress